(FOTO) UMESTO PEČENJA I PRŠUTE- PASTRMKA! Na Zlatiboru se takmičili u spremanju ribljih specijaliteta

rina.rs

14:58 Srbija 0

rina.rs | 04. 08. 2019.

(FOTO) UMESTO PEČENJA I PRŠUTE- PASTRMKA! Na Zlatiboru se takmičili u spremanju ribljih specijaliteta

Zlatiborsko selo Ljubiš od pre pet godina mesto je održavanja i jedne nesvakidašnje i specifične manifestacije za ovaj kraj– Dana pastrmke

Selo Ljubiš, čuveno od davnina po umnim i otresitim ljudima, a u moderno vreme po uspešnoj zadruzi, ribnjacima pastrmke, velikanu srpske hidrotehnike Pećinaru, generalu Krsti Smiljaniću, pesniku Zlatibora Ljubivoju Ršumoviću, mnogima omiljenoj Boškovoj vodi i najdužem u okolini Zip line-u, od pre pet godina mesto je održavanja takmičarske manifestacije- Dana pastrmke.

Rina.rs

 

Ovaj događaj svečano je otvorio Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo da svake godine Ljubiš poseti sve više gostiju kako iz okoline tako i regiona i zahvalan sam svim učesnicima i posetiocima ovogodišnjih Dana pastrmke- rekao je Živanović.

Rina.rs

 

Takmičari su bili na visini zadatka, vedrog duha i dobrog raspoloženja. Svako je ribu spremao na svoj način, uz dekoraciju ili belo vino, a u konkurenciji je bilo pet ekipa.

Žiri u sastavu Bojana Božanić direktorka JP „Gold gondola“, Milan Marić ugostitelj sa Zlatibora i Mićo Čubrak iz opštinska uprava u Čajetina nije imao lak zadatak, ali nakon degustacije i ocenjivanja doneo je odluku da je najbolju i najukusniju pastrmku pripremila ekipa „Boškove vode“ iz Ljubiša, a najuspešniji u pripremanju riblje čorbe bila je ekipa „S koca i konopca“ iz Arilja, dok je nagradu publike dobila ekipa „Zlatiborskog Eko agrara“.

Rina.rs

 

Za sve prvoplasirane obezbeđena nagradna vožnja Zip line-om, najvećim u okolini, visine 130 m i dužine 550 m, koji je otvoren za posetioce svakim danom od 10-19 časova.

Ova uspešno održana manifestacija petu godinu za redom potvrđuje da Ljubiš nije obično selo, već selo sa zabavom. Od kupališta i rečnih plaža, etno restorana i domaće kuhinje i sve to začinjeno „Danima pastrmke“, manifestacijom koja je već uveliko postala tradicija.

U početku osmišljena radi promocije zlatiborske „Kalifornijske pastrmke“ i sela Ljubiša još jednom je privukla veliki broj ljudi koji borave na Zlatiboru i koji su se uverili da i izvan samog turističkog centra ima mnogo mesta koje treba posetiti.

(RECEPTI) GOZBA U PRIRODI: Male tajne savršenog roštilja!

Ljubišani su opravdali poverenje sa pozivom da se vidimo i dogodine, a Ljubiš je uvek bio garant dobre zabave.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]