• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

08.08.2019

22:02

RAVNOMERAN RAZVOJ SVIH DELOVA NOVOG SADA! Na periferiji dva moderna bulevara

Vesti

RAVNOMERAN RAZVOJ SVIH DELOVA NOVOG SADA! Na periferiji dva moderna bulevara

Podeli vest

Novi bulevari utiču na bolji kvalitet života građana, poručuje gradonačelnik Vučević * Menja se konfiguracija grada, radi se na ozelenjavanju i zaštiti životne sredine

Dva nova, moderna bulevara na periferiji Novog Sada puštena su u saobraćaj tokom jula, čime je nastavljeno ulaganje u kapitalne investicije u komunalnoj infrastrukturi. Sentandrejski bulevar se nalazi u naselju Klisa, dok je drugi bulevar otvoren u Novom naselju, odnosno na Satelitu i spojio je Ulicu Bate Brkića sa Futoškim putem.

Ovaj bulevar se prostire od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine 40 i dužine 550 metara. Glavni pravac obuhvata produžetak Ulice Bate Brkića, koja sad ima dve kolovozne trake sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking sa otvorima za drveće i zeleni pojas. Iz gradskog budžeta je za ovu investiciju izdvojeno 870 miliona dinara, od toga oko 500 miliona dinara za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su radovi iznosili oko 370 miliona dinara.

Pre roka

- Ova velika investicija je završena pre ugovorenih rokova, tako da Novi Sad dobija novi bulevar, a Novo naselje, Satelit i Tozinovac novi izgled. Menjamo konfiguraciju grada, radićemo na ozelenjavanju i zaštiti životne sredine, a novi bulevar ne predstavlja samo bolju saobraćajnicu i infrastrukturu nego i utiče na bolji kvalitet života građana. Nastavljamo da stvaramo uslove za dalja ulaganja u ovaj deo grada koji je decenijama bio zapušten - kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je istakao da je Novi Sad, zahvaljujući građanima i boljem budžetu, rešio funkcionisanje jedne od važnijih saobraćajnih trasa, a time je olakšana komunikacija između Novog naselja i Futoškog puta.
- Rešavamo veliko čvorište i saobraćajne gužve na uglu dva bulevara, Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića. Ovo je nova veza, novi izlazno-ulazni pravac ka Novom naselju i veoma je važan i za Tozinovac, koji je bio više decenija zapušten. Zato smo pored bulevara radili i na blokovskom uređenju i na saobraćajnicama u ulicama bočno od njega, a nastavićemo da ulažemo u okolnu infrastrukturu - rekao je gradonačelnik i najavio da grad predano radi na rešavanju problema u vezi sa lokacijom na kojoj je predviđen bazen pre dosta godina, kao i na iznalaženju rešenja za problem parkiranja u Tozinovcu.

Foto: Promo

ISPUNJENO OBEĆANJE Vučićević sa građanima na otvaranju Sentandrejskog bulevara

Centar na redu

Postojeći semafor na četvorokrakoj raskrsnici Futoški put, Ilariona Ruvarca i Bate Brkića prilagođen je rekonstruisanom stanju na raskrsnici i dodatno opremljen vremenskim displejima, kao i zvučnim uređajem za slepe i slabovide osobe. Sem putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađeni su vodovodna mreža, kanalizacioni kolektor i javno osvetljenje.

Na Klisi je završen Sentandrejski bulevar, koji je dugačak 1,4 kilometra, a u njegovu izgradnju i opremanje je uloženo 702,2 miliona dinara, koje su zajednički obezbedili grad Novi Sad, pokrajina i republika, odnosno JP "Putevi Srbije".

Gradonačelnik kaže da je i dalje cilj ove gradske vlasti ravnomeran razvoj svih delova grada, a uskoro će početi i prva faza uređenja centra Novog Sada. Kako je naveo, za nekoliko dana će biti gotov finalni projekat za uređenje, a radovi će krenuti od Pozorišnog trga i trga oko Uspenske crkve.
- Želimo da dobijemo centar kakav Novi Sad zaslužuje. Sa zelenim površinama, mestima za bicikle, informacionim tablama i jednom posebnom linijom koja će označiti potez nekadašnje male Jevrejske ulice. Želimo da napravimo jedan istorijski kontekst i da uvedemo građane i turiste u priču o Novom Sadu odnosno o tom delu grada. Uređenje centra ćemo nastaviti sa Njegoševom ulicom, Trgom slobode, Ulicom kralja Aleksandra i Ulicom Modene - ističe Vučević.

Vlast poslušala građane


- Sada imamo daleko lakšu situaciju pošto odlično sarađujemo i sa pokrajinskom i republičkom vladom, pa se u Novom Sadu ne raspravlja šta je čija nadležnost, nego se ujedinjujemo oko najvažnijih projekata. Meni je srce puno jer Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje nisu "neki delovi grada preko kanala", nego postaju jedan potpuno novi, moderan deo grada, obogaćen novim sadržajima. Ovaj projekat i zahtevi su došli upravo od građana tih mesnih zajednica i hvala im na strpljenju i podršci, a na ovome nećemo stati - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Projekat sufinansira grad Novi Sad: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 4 godine

Finansira grad, pokrajina i Republika a prigradska naselja finansiraju i grad i sebe a grad sve u prigradskim naseljima uzima pod svoje i ako nije kupio jednu ciglu........ Šta više reći neko treba sve a nekome ništa(oduzeti sve).....

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set