• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

08.08.2019

22:20

U ČAST VELIKOG SRPSKOG KNEZA! Koridor 11 nosiće ime MILOŠA VELIKOG!

Vesti

U ČAST VELIKOG SRPSKOG KNEZA! Koridor 11 nosiće ime MILOŠA VELIKOG!

Podeli vest

Auto-put koji zasad spaja Beograd i kraj u kojem je pokrenut Drugi srpski ustanak nosiće ime Miloša Velikog

Koridor 11, odnosno put koji će povezivati srpsku prestonicu sa Jadranom, prolazi kroz Takovo, grad u kom je 1815. godine Miloš Obrenović pokrenuo Drugi srpski ustanak (1815–1817.).

Nakon tog ustanka, koji je podignut protiv turske vlasti, osnovana je autonomna Kneževina Srbija, na čijem čelu je bio upravo knez Miloš.

Inače, narednih 10 dana biće zatvorena deonica tog auto-puta od Ljiga do Preljine, duga 40 kilometara, kako bi se spojila s novoizgrađenom deonicom do Obrenovca.

 

IZMENA STATUTA GRADA NA SNAZI! Radojičić: Nastavljamo decentralizaciju, opštinama 60 dana da izvrše usklađivanje

 

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je za 18. avgust najavila otvaranje Koridora 11 u dužini od 103 kilometra. Za sat vremena moći će da se stigne od Beograda do Preljine.

Prema projektu se na 63 kilometra novoizgrađene deonice nalaze 43 mostovske konstrukcije, šest nadvožnjaka i četiri vijadukta, tunel "Brančići", potporni zidovi, zidovi za zaštitu od buke, odmorišta.

Auto-put Beograd – Južni Jadran predstavlja vezu između Srbije i Crne Gore, odnosno Beograda i Južnog Jadrana, a u širem kontekstu povezaće Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju. 

SPORTSKI CENTAR PONOVO NOSI IME 25. MAJ! SUBNOR: Hvala predsedniku Vučiću, Goranu Vesiću i Gradu Beogradu na negovanju poštovanju boraca protiv fašizma!

 

Inače, privremeno zatvaranje deonice od Ljiga do Preljine značiće pojačan saobraćaj na Ibarskoj magistrali, kako zbog vikenda, tako i zbog Sabora trubača u Guči.

Kao i uvek u vreme Dragačevskog sabora trubača policijskih patrola ima na svim prilaznim putevima, a presretači će kontrolisati brzinu i nepropisno preticanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set