• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2019

16:53

PODRŠKA MALIM PROIZVOĐAČIMA HRANE! Startovao program "Stižemo sa juga"!

Vesti

PODRŠKA MALIM PROIZVOĐAČIMA HRANE! Startovao program "Stižemo sa juga"!

Podeli vest

Privredna komora Srbije je saopštila danas da je startovao program "Stižemo sa juga" u okviru kojeg će devet odabranih malih proizvođača hrane sa juga Srbije dobiti podršku za razvoj svog poslovanja

Program "Stižemo sa juga" je, kako se precizira, u partnerstvu sa PKS i Smart kolektivom, pokrenuo Coca-Cola sistem, a odabrani preduzetnici će kroz novu onlajn platformu www.stizemosajuga.rs, kao i u okviru karavana u 10 gradova Srbije direktno promovisati i prodavati svoje proizvode. 

Takođe, učesnici će dobiti četvoromesečnu razvojnu podršku i mentorsku pomoć eksperata Coca-Cola sistema u oblastima marketinga, prodaje, tehnologije proizvodnje i finansija. 

- Zajednički interes je da mali proizvođači unaprede poslovanje i uključe se u lance vrednosti u prehrambenoj industriji - kaže Veljko Jovanović, sekretar Udruženja za prehrambenu industriju PKS. 

NOVI MODEL NASTAVE U 200 OSNOVNIH ŠKOLA U SRBIJI! Đaci prepodne na redovnoj nastavi, a popodne biraju slobodne aktivnosti!


Preduzeća koja učestvuju u programu "Stižemo sa juga" su: Jastrebačka priča (Jastrebac), Vinarija Status (Svrljig), Agro Iris- Zadruga (Šabac), Fišek (Varvarin), Organic Tea Serbia (Niš), Chrono (Leskovac), Radanska Ruža (Lebane), DOO Polo (Čačak) i Nanin recept s juga (Vranje). 

Svi oni su razvili inovativne i kvalitetne prehrambene proizvode, koristili lokalne sirovine i tradicionalne recepture, poseduju HAČP setrifikat, deklaraciju i specifikaciju proizvoda prema pravilniku, a bave se proizvodnjom domaćih džemova, marmelada, slatka, ajvara, sušenog voća, brašna, začina i čajeva.

Predstavnica kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Jovana Paljić kaže da su "sjajna energija ovih vrednih ljudi, njihova posvećenost, privrženost tradiciji i kvalitetu, za nas bili velika inspiracija i motiv da im pružimo podršku". 

- Iako imaju izvanredan potencijal, mali preduzetnici juga Srbije svakodnevno se susreću sa brojnim izazovima, među kojima je ključan - razvoj biznisa na dugoročnom planu. To nas je zapravo i motivisalo da, zajedno sa našim partnerima, osmislimo program koji će omogućiti preduzećima iz lokalnih sredina da steknu nova znanja i ugrade u svoje poslovanje iskustva koja mi kao kompanija imamo i delimo sa njima - dodala je ona.

Program je predstavljen i na Zemunskom keju, a zainteresovani posetioci imali su mogućnost da kupe proizvode učesnika u programu po simboličnim cenama i podrže lokalne proizvođače, navodi se u saopštenju PKS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set