• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.08.2019

14:22

POMETNJA U ŠIPTARSKIM REDOVIMA! Samoopredeljenje: Kada dođemo na vlast smenićemo Tačija!

Vesti

POMETNJA U ŠIPTARSKIM REDOVIMA! Samoopredeljenje: Kada dođemo na vlast smenićemo Tačija!

Podeli vest

Zvaničnik pokreta Samoopredeljenje Glauk Konjufca izjavio je da će ta stranka kada dođe na vlast smeniti Hašima Tačija sa funkcije kosovskog predsednika

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti, predsednik pokreta, ima prednost u odnosu na Kadrija Veseljija i Ramuša Haradinaja za mesto premijera, prenosi RTS.

- Pokret Samoopredeljenje ima prednost jer nema grešaka u upravljanju poput Veseljija ili Haradinaja. Imamo zrelog kandidata za premijera. Aljbin Kurti je idealan za premijera. Nije korumpiran, tako da će na izborima prvi put kandidat za premijera imati veću težinu u odnosu na program - tvrdi Konjufca.

Foto: Printscreen You Tube

 

TAČI ZAPRETIO EVROPI, PA ZINUO NA SRBIJU: Preševo da se pripoji Kosovu, a Kosovo Albaniji, ukoliko ih EU bude ignorisala?!

Pokret Samoopredeljenje još nije odlučio da li će na predstojeće vanredne izbore izaći samostalno ili u koaliciji s Demokratskim savezom Kosova. U toku su pregovori dveju stranaka, prenosi RTS.

Iz tog pokreta su ponudili da Aljbin Kurti bude zajednički kandidat za premijera, a da DSK dobije mesto predsednika skupštine i kosovskog predsednika.

 

 

Vanredne izbore treba da raspiše Hašim Tači, pošto su u četvrtak poslanici odlučili da raspuste skupštinu.

Bonus video, pogledajte: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!
Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

19.03.2024

08:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set