• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

12.09.2019

20:45

SUNCE SE NE PREDAJE! LETNJE VREME DO KRAJA SEPTEMBRA! Meteorolozi najavili topao početak jeseni!

Vesti

SUNCE SE NE PREDAJE! LETNJE VREME DO KRAJA SEPTEMBRA! Meteorolozi najavili topao početak jeseni!

Podeli vest

Prema prognozi naredni dani biće suvi i topli sa temperaturama i do 30 stepeni

Do kraja meseca u Srbiji se očekuje suvo i toplo vreme sa temperaturama do 30 stepeni, najavljuju meteorolozi. Prema njihovim rečima, osetnijeg zahlađenja nema ni na vidiku, a ne naziru se ni obilnije padavine.

Iznad proseka

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Branko Bjelić kaže da će septembar mesec proteći kao pravi letnji mesec.

Sunčano

U ovogodišnju jesen, 23. septembra, ući ćemo uz toplo vreme i sunce
Branko Bjelić, RHMZ

- Sunčano, prijatno, toplo i pretežno suvo, tako bi se u nekoliko reči moglo opisati vreme koje nas čeka do kraja meseca. Dnevne temperature do 22. septembra u većem delu Srbije kretaće se od 21 do 27 stepeni, što znači da će biti više za oko pet stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

Vojvodina bi se jedino u ovom periodu zadržala na nivou proseka, što znači da će se temperature u ovom delu zemlje kretati od 16 do 22 stepena. Istovremeno, u celoj zemlji očekuje se suvo vreme bez ozbiljnijih kiša - kaže Bjelić.

Biće blaga zima

Branko Bjelić iz RHMZ kaže da će naredna zima u Srbiji biti blaga, uprkos najavama inostranih meteorologa da će biti baš oštra.
- Prema sadašnjim pokazateljima, ova zima u Srbiji svrstaće se u blagu zimu. To znači da će temperature u decembru, januaru i februaru biti više od prosečnih. Prema sadašnjoj prognozi, ne očekuju se neki talasi velike hladnoće, pogotovo ne oni koji bi trajali danima - kaže on.

On ističe da ni u poslednjoj sedmici septembra ne bi trebalo da dođe do veće promene vremena, tako da ćemo u ovogodišnju jesen ući uz toplo vreme i sunce.

- Poslednja sedmica tekućeg meseca proteći će u onome što se zove produženo leto, odnosno i taj period obeležiće prijatne letnje temperature. U suštini, ostatak septembra biće suv i topao sa retkom pojavom padavina - zaključuje Bjelić.

Osveženje

Izuzetak je sredina naredne sedmice, kada se očekuje blagi pad temperature za oko pet stepeni
Đorđe Đurić

I prognostičar "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić ističe da će ostatak septembra biti poprilično topao uz dosta sunca.

Hladna jutra

- Izuzetak je sredina naredne sedmice, kada se očekuje blagi pad temperature za oko pet stepeni. Ali ni za to ne možemo da kažemo da dolazi do zahlađenja, već da će se temperatura dan-dva spustiti na svoju prosečnu vrednost za ovaj period. Međutim, svi ostali dani biće prilično topli, sa pravim letnjim temperaturama, koje će se kretati i do 27 stepeni. U sledeći ponedeljak i utorak u nekim delovima Srbije temperatura će dostizati i 30 stepeni... Međutim, trebalo bi naglasiti da će jutra, kao i sada, biti svežija do kraja septembra, pa je savet svima da se slojevito oblače - naglašava Đurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set