• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

30.09.2019

10:06

TOPLO, HLADNO, KIŠA, SUNCE... Ludo vreme počinje: Od četvrtka OSVEŽENJE S KIŠOM I JAKIM VETROM, a od narednog vikenda MIHOLJSKO LETO!

Vesti

TOPLO, HLADNO, KIŠA, SUNCE... Ludo vreme počinje: Od četvrtka OSVEŽENJE S KIŠOM I JAKIM VETROM, a od narednog vikenda MIHOLJSKO LETO!

Podeli vest

U četvrtak nas očekuje kratkotrajno osveženje sa temperaturama koje neće preći 20 stepeni, upozoravaju meteorolozi
18 stepeni

biće maksimalna dnevna temperatura u petak

Prema njihovim rečima, sredinom nedelje doći će do naglog zahlađenja i pada temperature za oko deset stepeni, kao i do obilnih padavina. Dotad ćemo imati pravo letnje vreme, sa temperaturama i do 30 stepeni.

Meteorolog "Weather2Umbrelle" Đorđe Đurić, najavljujući najnoviju promenu vremena, kaže da ćemo se u četvrtak i petak "baš lepo rashladiti", ali da će od narednog vikenda temperatura ponovo rasti, tako da nas ni ove godine neće mimoići miholjsko leto.

Foto: Tanjug

- Sve do srede biće baš toplo za ovo doba godine, temperature će za čak desetak stepeni biti više od višegodišnjeg proseka za početak oktobra. Međutim, u noći između srede i četvrtka, najpre u severozapadnim, a u četvrtak i u ostalim delovima Srbije, doći će do naoblačenja i osetnijeg zahlađenja. Ovaj pad temperature biće praćen jakom kišom i pljuskovima, a u većem delu zemlje i jakim severozapadnim vetrom - objašnjava Đurić i navodi da će se relativno slično vreme zadržati i u petak, kada maksimalna dnevna temperatura ne bi trebalo da bude viša od 18 stepeni.

Vikend bez padavina

​Predstojeći vikend biće bez padavina, sa temperaturama između 20 i 22 stepena

On naglašava da se prestanak padavina u celoj Srbiji očekuje u petak veče, a da nas već od subote očekuje stabilnije i lepše vreme.

- Predstojeći vikend biće, istina, hladniji za nekoliko stepeni od ovog prethodnog, ali svakako će biti prijatno i bez padavina. Očekivane temperature za kraj sedmice kreću se između 20 i 22 stepena. Srbija bi i ove godine trebalo da ima ono što se u narodu zove miholjsko leto - kaže Đurić.

BONUS VIDEO:

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set