• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

09.10.2019

14:50

PRIZNANJE I PODSTICAJ: Klinički centar Kragujevac dobio akreditaciju do 2026. godine

Vesti

PRIZNANJE I PODSTICAJ: Klinički centar Kragujevac dobio akreditaciju do 2026. godine

Podeli vest

Direktor Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vladimir Arsenović svečano je danas u prostorijama KC Kragujevac uručio doc. dr Predagu Sazdanoviću, vd direktoru Kliničkog centra "Kragujevac" Akreditaciju za rad na period od sedam godina

- Od poslednje akreditacije 2016.godine, zaposleni u Kliničkom centru Kragujevac  napravili su značajan iskorak u kvalitetu rada ove zdravstvene ustanove. To je potvrdila višemesečna provera na ocenjivanju rada KCK, i potvrdom u vidu akreditacije na period od sedam godina, čime je kragujevački Klinički centar postalo četvrta od 30 ustanova i institucija u Srbiji, koja ima takav vid priznanja u rigoroznoj i stručnoj proveri Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova u Srbiji - rekao je dr Sazdanović.

Kako je rečeno, "koliko je značajno ovo priznanje  ilustruje činjenica da Klinički centar Kragujevac svoje usluge pruža na teritoriji centralne Srbije u kojoj živi oko dva miliona stanovnika, i da svojim kadrovskim resursima  uspešno odgovara na sve izazove savremenog načina života koje nameće povećan obim pružanja zdravstvenih usluga građanima u svim segmentima zdravstvene zaštite".

Rigorozna i temeljna kontrola Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova između ostalog podrazumeva pregled opštih akata zdravstvene dokumentacije i drugih dokaza o usaglašenosti sa standardima; razgovor sa organima upravljanja zdravstvene ustanove; razgovor sa zaposlenima koji su učestvovali u samoocenjivanju; obilazak zdravstvene ustanove; pregled opreme, lekova i medicinskih sredstava; razgovore sa zainteresovanim stranama, pacijentima i zaposlenima...

Akreditaciju na maksimalnih sedam godina, dobijaju  one zdravstvene ustanove čije su usluge i standardi rada ocenjene najvišim ocenama u 85 odsto odgovora u svim segmentima koje obuhvata kontrola ove referentne agencije Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije.

- Otuda akeditacija za rad do 2026.godine, pored stručne satisfakcije ima i veliki motivacionu poruku za sve zaposlene u Kliničkom centru "Kragujevac" u budućem periodu, kada se ralizuju značajni nacionalni i međunarodni  projekti. Projekti imaju za cilj višestruko i strateško unapređanje standarda u lečenju građana, bazirana na iskustvima vodećih klinika u Evropi i Rusiji. Samim tim akreditacija na maksimalnih sedam godina jeste priznanje, ali i podsticaj - kaže dr Sazdanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set