• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

12.10.2019

17:09

HUSEINU KAVAZOVIĆU još jedan mandat reisa, prvi mu čestitao protivkandidat Muamer Zukorlić!

Vesti

HUSEINU KAVAZOVIĆU još jedan mandat reisa, prvi mu čestitao protivkandidat Muamer Zukorlić!

Podeli vest

Članovi Sabora Islamske zajednice BiH na tajnom glasanju Huseinu Kavazoviću poverili su još jedan mandat za reisu-l-ulemu ove verske organizacije

Muamer Zukorlić, koji se, takođe, kandidovao za ovu funkciju, dobio je 82 glasa, a Kavazović 291.

Reisu-l-ulema u BiH Husein Kavazović kazao je da je izborni proces bio transparentan i da je pobedila demokratija.

-Želim da kažem da sam srećan i zadovoljan što je Islamska zajednica završila ovaj ciklus izbora. Nastojali smo da sačuvamo demokratičnost i otvorenost procesa izbora. Islamska zajednica je jedinstvena. Smatram da ne treba mijenjati kurs, već možda brzinu u radu, istakao je Kavazović i dodao da će iskoristiti ono što je dobro u programu drugog kandidata.

Foto: Facebook/Muamer Zukorlić

Reisu Kavazoviću prvi je čestitao upravo Muamer Zukorlić, rekavši da će njegov program biti na raspolaganju reisu-l-ulemi.

Foto: Facebook/Muamer Zukorlić

-Izražavam zadovoljstvo što je celokupni proces izbora protekao u najboljem redu i ovim rezultatom mi imamo pobedu IZ-e. Imali ste dva kandidata sa dva autentična programa. Naši su se programi razlikovali, ali ne po pravcu kretanja IZ-e, već po samoj dinamici. To su bila dva programa, dva kandidata, ali mi nismo bili dve strane. Islamska zajednica je jedna strana i tako će i ostati, rekao je Zukorlić i ponovio da svoju platformu i sebe lično stavlja na raspolaganje reisu-l-ulemi ukoliko on bude izrazio želju da mu pomogne u radu. 

-Od ovog trenutka svi smo mi oni koji će služiti Islamskoj zajednici i programu koji je većinski podržan, kazao je Zukorlić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set