• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

16.10.2019

16:30

Bavarska je u svakom od nas: Četvrti “Novosadski Oktoberfest” 18. oktobra u Novom Sadu!

Vesti

Bavarska je u svakom od nas: Četvrti “Novosadski Oktoberfest” 18. oktobra u Novom Sadu!

Podeli vest

Rečima „Poteklo je!“ gradonačelnik Minhena svake godine krajem septembra otvara „Oktoberfest“. Festival je poznat najpre po pivu, ali je mnogo više od toga. Tako je i u Novom Sadu. Tradicija Bavarske je ono što negujemo već četiri godine, uz kvalitetan muzički program, a perece, kobasice i veliki izbor vrtsa piva samo su razlog više da “Novosadski Oktoberfest” okupi desetine hiljada posetilaca.

Kao mesto koje okuplja sve ljubitelje piva, pereca, kobasica, bavarskog duha i kvalitetne muzike, i nakon tri uspešno održana Oktoberfesta u Novom Sadu, ovaj festival postao je jedan od najposećenijih događaja u Srbiji, a po broju izvođača i gostiju iz regiona prerastao je okvire naše zemlje.

I ove godine posetioce očekujte kvalitetan muzički program u sklopu kog će nastupiti neka od najpopularnijih imena regiona. Glavne zvezde Novosadskog Oktoberfesta 2019 su Van Gogh, Električni orgazam, Dejan Petrović i Big Band, Jura Stublić i Film, i mnogi drugi.

Foto: Promo

Prošlogodišnjih 15 hiljada posetilaca uživalo je u raznovrsnom muzičkom performansu, popilo se preko 35 hiljada litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

I ove godine biće organizovan kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode, razna takmičenja, kao što je takmičenje u držanju krigli i za muškarce i za žene, pa i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.

“Novosadski Oktoberfest” održaće se uz podršku Nemačke ambasade i Nemačko-srpske privredne komore, kao i grada Novog Sada, 18. i 19. oktobra u hali Master centra Novosadskog sajma.
Sve informacije možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set