• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Mihailović

19.10.2019

14:14

RENESANSA TURIZMA POD BUKULJOM: Otvoren novi turistički Info centar u Bukovičkoj banji

Vesti

RENESANSA TURIZMA POD BUKULJOM: Otvoren novi turistički Info centar u Bukovičkoj banji

Podeli vest

Turizam i turistička privreda se polako vraćaju na pozicije gde su se Bukovička banja i grad pod Bukuljom svojevremeno nalazili. U interesu bolje saradnje sa sve brojnijim gostima, u centru grada otvoren je novi, savremeno opremljen Info centar

Nedostatak ove, vrlo značajne karike u lancu turističke ponude, znatno je otežavao boravak i gostima i domaćinima.

Info centar je otvoren u najstožem centru grada, nedaleko od hotela "Izvor" i parka Bukovičke banje u kome će uskoro početi rekonstrukcija nekada nadaleko poznatih hotela "Staro zdanje" i "Šumadija". Nalazi se na mestu gde je pre više od tri decenije i bila slična institucija koju su aranđelovčani popularno zvali "Turist biro".

Foto: M. Mihailović

U prisustvu velikog broja banjskih gostiju i sugrađana Info centar je otvorio predsednik Opštine Bojan Radović. 

- Ovo je samo jedan od koraka u povrarku turista i banjskih gostiju u naš kraj - izjavio je Radović. Imamo sve predispozicije za lidersko mesto u turizmu, davno zaboravljeni i zatvoreni hoteli vrlo brzo će se vratiti na mesto koje im pripada. Banjski, istorijski, verski i sportski turizam, uz takođe veliku prednost blizine Beograda, su segmenti koji će dovesti do renesanse ove privredne grane. Izgradnja novih, savremenih puteva i velika rekonstrukcija gradske bolnice koja uskoro počinje, dodatno će pomoći ovoj privrednoj grani - naglasio je Radović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 4 godine

Bukovicka banja i Arandjelovac nepravedno zapostavljeno od strane drzave,raduju me buduce investicije.

vojin

pre 4 godine

BUKOVICKA BANJA IMA ISTE PERFORMANSE KAO BADEN BADEN !!?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set