• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S. - K. M.

20.10.2019

16:47

OKTOBARSKI ŠOK! Evo kada će pasti prva kiša i ZAŠTO OVAKVO VREME NIJE DOBRO NI ZA KOGA OD NAS!

Vesti

OKTOBARSKI ŠOK! Evo kada će pasti prva kiša i ZAŠTO OVAKVO VREME NIJE DOBRO NI ZA KOGA OD NAS!

Podeli vest

Gotovo letnje temperature obeležiće narednu nedelju u celoj zemlji. Kiše ni na vidiku pre novembra

Miholjsko leto u Srbiji se nastavlja, pa je tako pred nama vikend u kome će najviše dnevne temperature dostizati i 28 stepeni. Toplo i vedro vreme nastavlja se i naredne nedelje, a već u ponedeljak i utorak živa na termometru skočiće do 29. podeoka, najavljuju meteorolozi.

Kada je kiša u pitanju, oni dodaju da većih padavina neće biti do kraja meseca, dok se dnevne temperature ispod 20 stepeni očekuju tek poslednjih dana oktobra.

Sunčani vikend

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da nas za vikend, ali i od nedelje očekuje izuzetno toplo i sunčano vreme.

Malo svežije

Pad temperature za nekoliko stepeni možemo da očekujemo tek narednog vikenda
Đorđe Đurić

- U Srbiji u subotu jutro će biti vedro i sveže, a tokom dana sunčano i i dalje veoma toplo za ovo doba godine. Minimalna temperatura kretaće se od 5 do 15 stepeni, maksimalna dnevna od 22 do 28 stepeni. I u Beogradu će prvog dana vikenda biti sunčano i jako toplo za ovo doba godine, a temperatura će se kretati od 13 do 25 stepeni - ističe Đurić.

Kako ističe, i narednih dana očekuje nas veoma toplo vreme za ovo doba godine.

- Slično vreme sunčano i toplo sa temperaturama oko 28 stepeni očekujemo i u nedelju. Treba reći da će za vreme trajanja ovog toplog talasa noći i jutra ipak biti sveža. Od ponedeljka pa sve do srede maksimalne dnevne temperature kretaće se od 23 stepena do čak 29, dok će od srede dnevne temperature biti nešto niže - oko 25 stepeni. Pad temperature za nekoliko stepeni možemo da očekujemo tek narednog vikenda, ali i tada će se temperature kretati oko 20 stepeni - napominje Đurić.

Foto: ilustracija/Informer DN

On napominje da se niže temperature, od 10 do 15 stepeni, uobičajene za ovo doba godine, očekuju poslednjih dana oktobra i početkom novembra.

 

 

Suša smeta pšenici

Kako padavina neće biti ni ovog meseca, postavlja se pitanje kako će suša uticati na useve.
Stručnjak za agrar Milan Prostran kaže da, sa jedne strane, toplo vreme pogoduje žetvi, ali da će setva biti obavljena u lošim uslovima.

- Lepo vreme je poslužilo da se obavi setva za mnoge poljoprivredne kulture, ali dug sušni period ne pogoduje pšenici. Sada je zemljište dosta suvo i nije pogodno za setvu. Ipak, nije još sve izgubljeno, nekada smo setvu obavljali i u decembru, tako da imamo još malo vremena, valjda će se vremenske prilike promeniti - navodi Prostran.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set