• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.11.2019

14:24

PLATIŠ OSAM, DOBIJEŠ ŠEST! Prodavcima ogreva u Šapcu u zamenu za drva nude televizore, šporete i kompjutere, a kupci kukaju: KOD NJIH JE METAR DUG 80 SANTIMETARA!

Vesti

PLATIŠ OSAM, DOBIJEŠ ŠEST! Prodavcima ogreva u Šapcu u zamenu za drva nude televizore, šporete i kompjutere, a kupci kukaju: KOD NJIH JE METAR DUG 80 SANTIMETARA!

Podeli vest

Građani koji se greju na čvrsto gorivo uglavnom se tokom letnjih meseci pripreme za predstojeću zimsku sezonu. Ipak, ima i onih koji su čekali zadnji čas i prve hladnije dane da krenu u potragu za povoljnim cenama ogreva

Drva se mogu naći, ali da su povoljna - ne bi se moglo reći! Još ako naletite na trgovce, koji sa specijalnim metrom za merenje kubikaže garantuju za "tačnu meru", onda ste definitivno na gubitku. 

Na šabačkim stovarištima na isporuku uglja se u proseku čeka svega nekoliko dana, ogrevno drvo može da se pazari na kvantaškoj pijaci po ceni do 6.000 dinara za kubik, i u cenu je uračunat prevoz. A da li ćete zaista i dobiti onoliko koliko ste platili, možete znati jedino ako ih sami prilikom preuzimanja spakujete i izmerite. Naravno, pravim metrom.

DRVA, UGALJ ILI PELET? GRAĐANI, MISLITE NA VREME! Evo koji ogrev vam je NAJJEFTINIJI ove zime!

Ponuda na šabačkom kvantašu je dobra, ali kažu prodavci, kupaca je malo iako su cene na prošlogodišnjem nivou. Uglavnom svi razgledaju, interesuju se za cene i prave kalkulacije. Prodavac drva iz Volujca predviđa čak i sniženje cena.

- Može da se desi da oborimo cenu ako ovako nastavi. Imao sam nekoliko slučajeva da dođu i nude televizor, šporet, kompjuter u trampu za drva. Dešava se da prođe po nekoliko dana a da ne prodam ni kubik - kaže prodavac pored kamiona punog hrastovog drveta. 

Foto: R.B.

Da se većina posetilaca dela kvantaša određenog za prodaju drva samo raspituje za cene potvrđuje i penzioner koji se zaustavio pored prikolice sa drvetom bagrema.

- Došao sam samo da pogledam cene, nisam se još odlučio, razgledam, presabiram se.. Za zimu moram spremiti najmanje sedam metara drva i četiri tone uglja, ali kako, još ni sam ne znam a već je novembar. Lani sam pazario 8 kubika, brat bratu da je bilo 6! Zato sad nosim ovaj svoj metar u džepu. Od prošle zime ništa nije preteklo - kaže on dok računa koliko će mu čekova trebati za ugalj, a koliko gotovine za drva.

Cene se kreću od 4.000 do 6.000 dinara za kubik u zavisnosti od vrste drveta. Najskuplji su cer i bukva, nešto jeftiniji grab i bagrem. Poskupljenje bar za sad nije u planu, ali kad dođu još hladniji dani, stegne minus a drva ponestane, nikad se ne zna.   


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set