• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.12.2019

08:25

GUŽVE NA GRANICAMA ZBOG PRAZNIKA! Pojačan saobraćaj, kolovozi vlažni, u planinama moguć slab sneg!

Vesti

GUŽVE NA GRANICAMA ZBOG PRAZNIKA! Pojačan saobraćaj, kolovozi vlažni, u planinama moguć slab sneg!

Podeli vest

Prvi dan zime donosi povremenu kišu i mestimično vlažne kolovoze, a u planinama je moguć i slab sneg, što može otežati uslove za vožnju, posebno na putevima van gradskih sredina saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS) i apelovao na vozače da pažljivije voze

Kako se navodi, na auto-putevima je i dalje prisutan veći broj vozila jer prvi pretpraznični talas pojačanog saobraćaja još traje a s prvim večernjim satima očekuje se dodatno pojačanje saobraćaja na prilazima većih gradova, što u kombinaciji s vlažnim kolovozima i smanjenom vidljivošću uvek donosi vanredne zastoje i prekide u saobraćaju.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, putnička vozila na ulaz u zemlju na Kelebiji, Horgošu, Batrovcima i kod Šida čekaju 60 minuta, a kod Preševa na izlaz 30, dok na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

AMSS navodi da su formirane duže kolone putničkih vozila na izlazu iz Mađarske, na prelazima Horgoš i Kelebija, kao i s Hrvatskom Batrovci zbog čega treba očekivati još oko par sati zadržavanja na izlazu iz ovih zemalja.



Postignut je dogovor između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske o minimumu carinske kontrole u cilju bržeg prolaska vozila kada se na graničnom prelazu Horgoš - Reske broj putničkih vozila naglo poveća što ubrzava protok vozila.

Zbog velikog priliva vozila, zadržavanja su duža na izlazu iz Mađarske na njihovim izlaznim terminalima, među zona je sa ovom zemljom puna zato preporučujemo da koristite manje frekventne prelaze sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 7.00 do 19 časova otvoreni su granični prelazi Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Na izlazu iz Hrvatske formirana je duža kolona putničkih vozila, zato su sveukupna zadržavanja putničkih vozila duža.

Alternativni prelazi sa ovom zemlom su Šid, Luba i Sot. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set