• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

05.02.2020

11:46

NEMA REŠENJA ZA KRVAVE ULICE U NOVOJ VAROŠI! Klanica krivi komunalce, oni građane, A ZARAZA SAMO ŠTO NIJE BUKNULA!

Vesti

NEMA REŠENJA ZA KRVAVE ULICE U NOVOJ VAROŠI! Klanica krivi komunalce, oni građane, A ZARAZA SAMO ŠTO NIJE BUKNULA!

Podeli vest

Krvavi potoci već danima teku kroz novovaroško naselje Petlovac. U JKP "3. septembar" ističu da je problem nastao kad se klanica priključila na kanalizacioni sistem, međutim u klanici kažu da rade sve po propisima

- Mi mesečno plaćamo račune i do pedeset hiljada dinara za komunlane usluge, dobili smo sve potrebne dozvole za rad i nismo krivi za ono što se dešava našim komšijama. Problem su nedovoljno jake pumpe koje ne mogu da prepumpaju sav otpad i zato nadležno preduzeće mora da reši taj problem - kaže Predrag Vasilić, vlasnik klanice za RINU.

PRETI OPASNA ZARAZA, NOVA VAROŠ U PANICI! Zbog užasnog smrada i potoka krvi na ulicama ne može da se izađe iz kuće! (VIDEO)

On kaže da je na teren izašla i Ekološka inspekcija iz Novog Pazara koja je utvrdila da u radu klanice nema nepravilnosti.

- Sav otpad selektujemo u tri ketegorije. Konfiksat prve kategorije zvršava na hranilištu beloglavog supa, zatim kosti koje idu na kafileriju gde se spaljuju i treći konfiksat jeste prečišćena krv koja ide u taj zajednički kolektor - izjavio je Vasilić.

Foto: RINA

Predrag Vasilić, vlasnik klanice

Sa druge strane, prvi čovek opštine, Radosav Vasiljević, ističe da su nove pumpe postavljene pre pet godina i da nema potrebe da se promene.

- Krupan otpad je najveći problem. On ne dolazi samo iz klanice , nego i do meštana. Zato dolazi do začepljenja kolektora, jer neselektovan otpad zapuši rešetku. Da su pumpe i duplo veće ne bi mogle da prepumpaju taj krupan otpad. Razgovarao sam i sa meštanima, ali i sa vlasnikom klanice, jer je izuzetno bitno da budu odgovorni i da se ovakva slika ne šalje iz naše opštine - izjavio je Vasiljević.

Foto: RINA

Plastične flaše u kanalu kojim teče otpad

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 4 godine

Jel' nema niko nadležan da im zabrani rad? Šta je preče: profit ili zdravlje? Vladavina prava i ekologija? Korumpirani knezovi divljaju. Stvarno treba da se vrate Turci i da srede stvar!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set