• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.02.2020

12:28

PALMA: DO KRAJA GODINE PET NOVIH FABRIKA U JAGODINI! Spoljnotrgovinski suficit privrede u 2019. godini 10.500.000 evra! (FOTO)

Vesti

PALMA: DO KRAJA GODINE PET NOVIH FABRIKA U JAGODINI! Spoljnotrgovinski suficit privrede u 2019. godini 10.500.000 evra! (FOTO)

Podeli vest

U Skupštini grada Jagodine održana je konferencija za novinare na kojoj su direktor Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja Predrag Lučić i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma predstavili rezultate privrede Jagodine i Pomoravskog okruga u 2019. godini

Želim da se zahvalim jagodinskim privrednicima koji zapošljavaju veliki broj radnika i proširuju svoje kapacitete, a posebno želim da se zahvalim stranim investitorima, koji su izabrali Jagodinu da otvore svoje fabrike, gde su došli sa ogromnim svetskim tržištem. To su fabrike koji izvoze i u 30 zemalja sveta. Fabrika za prozivodnju kuhinja „Mobil Turi“ 99 posto kuhinja proizvedenih u Jagodini izvozi u Italiju. Oni sada proširuju svoje kapacitete i zaposliće još 50 radnika. Fabrika „Vibak“ trenutno zapošljava 300 radnika i takođe proširuje kapacitete. Želim da se zahvalim prvoj stranoj fabrici u Jagodni „Andrea konfekcioni“ kao i „Aunde“. Oni su dali veliki doprinos trgovinskom suficitu Jagodine - rekao je Marković.

- Imamo dve industrijske zone u Jagodini. Kupićemo još 5 hektara zemlje od poljoprivrednih proizvođača i tu zemlju ćemo ponuditi investitorima. Do kraja godine u Jagodini će biti 5 novih fabrika, od kojih će 4 već početi da rade tokom 2020. godine, a  jedna, koja će biti najveća završiće svoje pogone 2021. godine. Želim da se zahvalim ljudima koji vode Srbiju, ali političari u Srbiji, posebno oni na lokalu nisu iskoristili ni 2 posto međunarodne popularnosti Srbije. Ne treba samo da zovu Beograd, već i da sami nešto urade. I šta sad mi treba da kažemo, kao nekada jedan vojvođanski političar, imamo 10 i po mliona evra suficit i „čije su naše pare“. Ne.  Svi gradovi i opštine treba da se potrude da imaju suficit i svi zajedno treba da punimo budžet i državni i lokalni. Takođe se zahvaljujem i koalicionim parrtnerima u gadu Jagodini, SPS – u i Srpskoj naprednoj stranci, jer sve odluke donosimo jednoglasno u interesu naših građana. I u narednomn periodu ćemo nastaviti da dovodimo investitore, zapošljavamo ljude, kako bi smanjili odlazak naših građana u inostranstvo - rekao je Marković.

Foto: informer.rs

Lučić: Jagodina ima ubedljivo najveći trgovinski suficit u Pomoravskom okrugu

- Privreda Pomoravskog okruga ostvarila je spoljnotrgovinsku razmenu u 2019. godini u iznosu od 414. 437. 000 evra i izvoz nešto veći od 211 miliona evra. Ukupan suficit privrede Pomoravskog okruga u prošloj godini je 9.200.000 evra. Ubedljvo najbolji rezultat ostvarila je privreda Jagodine čiji suficit iznosi 10.500.000 evra, a najlošiji rezultat ostvarila je privreda opštine Paraćin, koja je u deficitu sa 14.152.000 evra - izjavio je direktor Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja sa sedištem u Kragujevcu, Predrag Lučić.

- Učešće privrede grada Jagodine u suficitu Pomoravskog okruga je 55,4 posto. Ukupna spoljnotrgovinska razmena grada Jagodine je 224.000.000 evra, od čega je izvoz 117.000.000. evra. Zemlej u koje privreda Jagodine najviše izvozila u Italija, Rumunija, Nemačka, Rusija i Hrvatska. Od 2011. godine do danas izvoz privrede Jagodine je dupliran. 70 posto tog izvoza čine italijanske korporacije koje proizvode u Jagodini, a to su Vibak, Andrea konfekcioni, Grupa Turi kućine i Aunde. Od domaćih prozvođača na čelu je fabrika nameštaja „JELA“. Zahvaljujem se gradu Jagodini i gospodinu Markoviću na podršci privredi i čestitam menadžmentu kompanija koje su ostvarle odlične rezultate. Privreda Jagodina ide uzlaznom putanjom zahvaljujući i radu lokalne samouprave koja je ostvarila brojne privredne i političke kontakte u svetu - rekao je Lućić.

Konferenciji za novinare u Skupštini grada Jagodine, prisiustvovali su i predsednik SPS u Jagodini i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, predsednik SNS i šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Jagodine, Nikola Radosavljević i gradonačelnik Jagodine, Ratko Stevanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U VOJVODINI SE VIŠE NE GOVORI O HIMNI I ZASTAVI, NEGO O BOLJEM ŽIVOTU! Palma: Vladajuća koalicija dala ogroman doprinos za nova radna mesta, investicije, vrtiće...
Politika

U VOJVODINI SE VIŠE NE GOVORI O HIMNI I ZASTAVI, NEGO O BOLJEM ŽIVOTU! Palma: Vladajuća koalicija dala ogroman doprinos za nova radna mesta, investicije, vrtiće...

U Vojvodini se danas više ne govori kao pre 8-9 godina o himni i zastavi. U Vojvodini se danas govori o boljem životu, o novim radnim mestima, o subvencijama za poljoprivredu, o investicijama, o vrtićima, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma na obeležavanju 30 godina postojanja Socijalističke partije Srbije u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu

09.02.2020

15:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set