• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.02.2020

10:53

(VIDEO) DRAGIŠA SE POSLE 4 DECENIJE VRATIO IZ PARIZA i u seoskom dvorištu napravio AJFELOV TORANJ

Vesti

(VIDEO) DRAGIŠA SE POSLE 4 DECENIJE VRATIO IZ PARIZA i u seoskom dvorištu napravio AJFELOV TORANJ

Podeli vest

Dragiša Milanović iz sela Plažane u blizini Despotovca se sa samo 21 godinom zaputio za Pariz, i tamo je proveo čitavih 42 godine. Radio je nekoliko poslova, a posle više od četiri decenije vratio se u svoje selo i izgradio u dvorištu nešto što je izazvalo reakciju cele Srbije.

Očaran lepotom evropske metropole i Ajfelovom kulom, Dragiša je pre par godina odučio da u "preseli" simbol Pariza u svoj rodni kraj, što je i ostvario, prenosi Kopernikus RTV Jagodina.

Maketa Ajfelovog tornja sada zauzima glavno mesto u dvorištu Dragišine kuće. Kako kaže, na ideju je došao spontano.

- Dok smo bili u Francuskoj voleli smo da obilazimo toranj. Kad smo došli ovde, prošlo je nekoliko godina od penzije i verovatno je došla neka želja da se to obnovi, setio sam se da napravim nešto tako - rekao je Dragiša.

Foto: Printscreen You Tube/Kopernikus RTV Jagodina

Na građevini visokoj 13 metara i teškoj 1.000 kilograma dugo je radilo troje radnika. Uloženo je dosta vremena, truda i novca, ali Dragiši nije žao.

U svakom slučaju, Ajfelova kula u Plažanu nikog nije ostavila ravnodušnim.

- Neko hvali, neko kudi, dok se kula gradila komšije su u prolazu govorile da će da udari grom i sve da ih pobije - objašnjava francuski penzioner.

Foto: Printscreen You Tube/Kopernikus RTV Jagodina

On kaže da ljudi dolaze i iz drugih mesta i slikaju se ispred njegove kule.

Penzionerske dane Dragiša provodi sa svojom suprugom u selu, a preko leta vole da popiju kafu na kuli.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set