• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Narcisa Božić

29.02.2020

07:49

VELIKA POBEDA INFORMERA! Prvi smo pisali o dedi i unucima iz Zasavice dva koji žive u nehumanim uslovima, a oni sada dobijaju RENOVIRANU KUĆU S KUPATILOM I NOVIM NAMEŠTAJEM!

Vesti

VELIKA POBEDA INFORMERA! Prvi smo pisali o dedi i unucima iz Zasavice dva koji žive u nehumanim uslovima, a oni sada dobijaju RENOVIRANU KUĆU S KUPATILOM I NOVIM NAMEŠTAJEM!

Podeli vest

Potresna priča iz mačvanskog sela Zasavica dva kod Sremske Mitrovice, o čemu je Informer prvi pisao, dobila je srećan epilog! Zahvaljujući Gradu Sremska Mitrovica i emisiji ''Sa Tamarom u akciji'' Nikolići će dobiti kompletno obnovljenu kuću sa novim pokućstvom

Porodica Nikolić, deda Dragoslav (74) i njegovi unuci Dušan (17) i Dejan (14) dobiće potpuno renoviranu kuću sa novim nameštajem i pokućstvom!

Ekipa emisije ''S Tamarom u akciji'' ovih dana boravila je u Zasavici dva,  gde su na terenu i radnici mitrovačkih javnih preduzeća ''Vodovod'' i ''Komunalije'', koji su omogućili priključak na vodovodnu mrežu i odnošenje starih  stvari iz kuće, kao i majstori zidari, bravari, limari, koji su se dobrovoljno  uključili  u akciju pomoći renoviranja stare kuće Nikolića.

Foto: N. B.

- Od  2016. godine do sada unapređeni su uslovi života za 99 porodica, renovirano je ukupno 8.300 kvadrata životnog prostora, donirano 20 plastenika,  obrađeno oko 2.500 hektara zemlje, a desetoro ljudi je dobilo posao. U predstojećoj, devetoj sezoni, ekipa serijala pomoći će 26 porodica sa teritorije Vojvodine, dok će emisija o pomoći porodici Nikolić biti emitovana na RTS1 u petak 6.marta, u 21 sat - rekla je za Informer Tamara Grujuć, autorka projekta ''S Tamarom u akciji''.

MAJKA IH OSTAVILA, OTAC IM UMRO, ŽIVE U TEŠKOJ BEDI, ali dva dečaka i njihov deda neće da se razdvajaju ni za živu glavu! OVO JE NAJTUŽNIJA PRIČA MAČVE!

Informer je pre mesec dana obišao porodicu Nikolić koji su živeli u trošnoj kući bez kupatila i osnovnih uslova za život u Ulici Aleksandra Markovića 57 u selu Zasavica dva.

Deda Dragi, kako ga komšije zovu, nakon smrti sina Siniše pre dve godine sam brine o unucima Dušanu i Dejanu, jer je decu ostavila majka pre sedam godina i otišla da živi u Sremsku Mitrovicu kod svojih roditelja.

Foto: N. B.

Pre godinu i po dana odvela  je sa sobom najmlađeg sina Stefana, koji sada ima deset godina, nakon čega  je Dejan zbog ogromnog stresa oboleo od dijabetesa i mora sam sebi da daje injekcije insulina. Ipak, dečaci  su odlični učenici, Dušan drugog razreda Srednje teničke škole ''Nikola Tesla'' u Sremskoj Mitrovici, a Dejan sedmog razreda Osnovne škole ''Dobrosav Radosavljević-Narod'' u Mačvanskoj Mitrovici.

OVA ODLUKA POZNATE VODITELJKE ŠOKIRALA JE SVE! Kada budete videli kakvog je pomoćnika angažovala nećete verovati!

Svi  zajedno živeli su u samo dve prostorije, dok su u jednoj sobi  spavali, jeli, učili, a kupali su se - u koritu.

- Našoj sreći  kraja nema! Hvala medijima i svim dobrim ljudima koji su nam pomogli i što će napokon moji unuci imati sve uslove za život i učenje kao i njihovi  vršnjaci! Samo da svi ostanemo zajedno i da nam se u novoj kući pridruži i najmlađi unuk Stefan - radostan je deda Dragi, željno iščekujući  useljenje u novu kuću.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set