• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

20.03.2020

23:02

LEKARI I SESTRE MEĐU ZARAŽENIMA KORONAVIRUSOM! Epidemiolog Tiodorović potvrdio,  DVE KLINIKE U NIŠU PRAKTIČNO ZATVORENE!

Vesti

LEKARI I SESTRE MEĐU ZARAŽENIMA KORONAVIRUSOM! Epidemiolog Tiodorović potvrdio, DVE KLINIKE U NIŠU PRAKTIČNO ZATVORENE!

Podeli vest

Da je u Nišu trenutno kod 27 osoba potvrđen korona virus, a da su među njima lekari i sestre niškog Kliničkog centra, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorovi

Da je u Nišu trenutno kod 27 osoba potvrđen korona virus, a da su među njima lekari i sestre niškog Kliničkog centra, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović. Kaže da je jedna doktorka hospitalizovana, dok su 6 lekara i 2 sestre u kućnoj izolaciji, kao i da su zaposleni sa dve niške klinike na kojima rade zaraženi u samoizolaciji.

Tiodorović se večeras u emisiji RTS-a potvrdio ono o čemu se šuškalo u Nišu već nekoliko dana.

- Mislim da imamo nešto što je najava nečega što će se dešavati. Ovoga trenutka imamo 27 potvrđenih slučajeva od ukupno 53 koji su proveravani. Među njima nažalost ima i lekara. To je ono što nas je najviše brinulo - rekao je Tiodorović.

Objasnio je da je trenutno 8 pacijenata smešteno na Infektivnu kliniku u Nišu, od kojih je jedan na respiratoru, dok je 19 obolelih od korone na kućnom lečenju.

- Trenutno imamo jednu hospitalizovanu kolegnicu na Infektivnoj klinici. Od 19 građana koji su u kućnoj izolaciji tu je 6 lekara i 2 sestre - rekao je Tiodorović.

Objašnjava da su dve klinike KC Niš praktično zatvorene i da su zaposleni u karantinu.

- Dve klinike smo doveli u situaciju da se samoizoluju, da kolege i kolegnice budu u kućnoj samoizolaciji i da na taj način pokušamo da prekinemo lanac prenošenja. Oni su svi zdravi, oni koji su u samoizolaciji, nemaju neke tegobe, ali su bili u kontaktu sa onima koji su taj virus doneli - rekao je niški epidemiolog.

Koliki je broj ljudi u karantinu nije precizirao, već samo da je reč o velikom broju. Tvrdi da virus nije ušao u Klinički centar.

- Nije virus ušao u bolnicu na taj najstrašniji način kao što se to dešava u Italiji. On je pod kontrolom. Dnevno kontrolišmo te ljude koji su u kućnoj izolaciji i samoizolaciji. Nadamo se da će sve da prođe u normalnom toku - ističe Tiodorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gastoz

pre 4 godine

Da su imali potrebnu zastitnu opremu, izbegli bi italijanski scenario. Sta bi bilo da nije stiglo toliko kasnije nego kod njih.

MEROŠINAC

pre 4 godine

Ima i više od navedenog, evo primera: - zašto su jedean lekar i dve medicinske sestre u samoizolaciji ( Dom zdravlja Merošina) a da pri tom od nadležne institucije nije potvrđeno ali ni negirano da je pecijent koji je imao povišenu temperaturu ali i dijuareju, i imao kontakte sa Italijanima u skorije vreme, što je prećutao a otkrio ga je doktor, u rođačkim odnosima, ,iz istog doma zdravlja, da ima korona virus!? Ujedno prostorije u kojima je primao infuziju nisu dekontaminirane , ako ništa , a ono zbog preventive!!! Nadamo se da da nije bilo zaraze corona virusom. Ovo je informacija iz prve ruke i tačna je!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set