• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2020

15:04

NOVO RADNO VREME TRGOVINSKIH LANACA tokom vanrednog stanja

Vesti

NOVO RADNO VREME TRGOVINSKIH LANACA tokom vanrednog stanja

Podeli vest

Tokom vanrednog stanja proglašenog zbog širenja korona virusa izmenjeno je radno vreme trgovinskih lanaca širom Srbije.

Tako će IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi raditi od 7 do 15 sati, svakog dana u nedelji.

Obzirom na to da su najstariji sugrađani jedna od najranjivijih grupa kada je reč u koronavirusu, kompanija Mercator-S je odlučila da nedeljom, od 4 do 7 sati ujutru, 90 odabranih IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa bude na usluzi samo osobama starijim od 65 godina.

O kojim tačno radnjama je reč, građani se mogu informisati OVDE.

Prodavnice Grupe Univerexport (Univerexport i Trgopromet) od danas rade od 7 do 15 sati, uključujući i prodavnice u okviru tržnih centara (TC Promenada Novi Sad i TC Aviv park, Zvezdara).

Grupa Univerexport je saopštila da poštuje sve odluke i uredbe Vlade Srbije i da su radi bezbednosti svojih zaposlenih i potrošača, između ostalog, napravljene zaštitne barijere na kasama.

Kako se navodi, prostor i oprema unutar prodavnica se redovno dezinfikuju, a kasiri su opremljeni maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju.

Navodi se da se pažljivo vodi računa o maksimalnom broju ljudi unutar prodavnice i da se mere opreza konstantno komuniciraju i na internim razglasima u radnji, kako bi se na razne načine ukazalo na dodatni oprez i odgovornost u ovim momentima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set