• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2020

09:27

ZAŠTITNE MASKE STUŽU U APOTEKE Cena po komadu maksimalno 120 dinara, a evo KOLIKO IH MOŽETE KUPITI

Vesti

ZAŠTITNE MASKE STUŽU U APOTEKE Cena po komadu maksimalno 120 dinara, a evo KOLIKO IH MOŽETE KUPITI

Podeli vest

Za vreme vanrednog stanja maloprodajna cena zaštitnih maski koje privrednim subjektima distribuira RFZO može biti najviše 120 dinara sa uračunatim PDV-om, a krajnji kupac po kupovini ih ne može kupiti više od 10.

To je predviđeno Uredbom o ograničavanju maloprodajne cene zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, koju je juče objavio Službeni glasnik.

Republički fond za zadravstveno osiguranje distribuira zaštitnu opremu - maske u cilju blagovremenog i ravnomernog snabdevanja tržišta, a na osnovu zahteva, odnosno narudžbenice, pravnim licima koja se bave distribucijom isporučuje najmanje 500.000 maski.

"Pravna lica uz narudžbenicu - trebovanje dostavljaju spisak privrednih subjekata koji se bave maloprodajom zaštitnih sredstava za dalju prodaju traženih količina", navodi se u Uredbi i dodaje da "Vlada posebnim aktom odobrava isporuku i određuje uslove isporuke zasštitnih sredstava pravnim licima”.

Foto: Pixabay

Maloprodajna cena za zaštitna sredstva nabavljenih po ovoj Urebdi može maksimalno iznositi 120 dinara po komadu, sa uračunatim PDV-om, a privredni subjekti koji se bave maloprodajom zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja po jednoj kupoprodaji mogu isporučiti fizičkom licu - krajnjem kupcu najviše 10 komada zaštitnih sredstava - maski.

Novčane kazne za nepoštovanje obaveza propisanih uredbom i pružanje neistinitih podatak su od 50.000 dinara do dva miliona dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
abatos

pre 4 godine

Cena od 120 RSD nije normalna, ove maske ne vrede više od 20 RSD ... šta znači da ne smeju biti skuplje od 120 RSD, pa svi trgovci će ih prodavati po maksimalnoj ceni ... mislim da cena uopšte nije u redu ... sa svim merama do sada se slažem i pozdravljam, ali ovo je loša odluka

rafrd011

pre 4 godine

Ako su donacija zašto se naplaćaju i to još 120 dinara

nikola

pre 4 godine

120 din? ja sve mere podrzavm do sada ali zasto po tim cenama , za 10 maski znaci 1200 din???? zar nismo dobili donacije, ne mora da bude dzabe, ali moze bar 20 din kao sto je i bilo. pa narod je vec u gomili troskova sada treba da placamo i 10 maski 1200 din

Pitanje

pre 4 godine

A kolika je nabavna cena sada? Svuda u svetu su potrebne maske. Nisu sve maske donacija.

Rea

pre 4 godine

Pa zar one nisu bile po ceni nižoj od 20 dinara. Razočarana sam...među svim ovim " udarcima" još i ovaj. Pa moji roditelji prvi neće imati novca da kupe,i ovako krpr kraj sa krajem.....Plače mi se od ovog saznanja....

PITANJE

pre 4 godine

JE L TO POMOC ILI PREPRODAJA? KO PREPRODAJE MASKE KOJE NE KOSTAJU VISE OD 20 DINARA?

Branko

pre 4 godine

- A jel' razmisljao neko iz gradske ili republicke vlade kako ce gradjani stici do njih kad javni prevoz ne radi, bar ne za sve !? - Danas je u medijima pustena vest da su maske stigle u 2 apoteke, jedna je kod Londona a druga na Novom Beogradu. Da li neko uopste razmislja kako ce gradjani koji ne zive na Savskom Vencu i Starom Gradu odn. Novom beogradu i Zemunu da dodju do tih maski !? - Jel' treba da idu peske ili taksijem !?

Nikola

pre 4 godine

U koje apoteke? Drzavnih apoteka nema po celom gradu a kad ukinete gradski prevoz, onda to postaje nemoguca misija. U apotekama na Banjici nema nista osim rukavica "S" broj iliti za zene.

Mama

pre 4 godine

Zene siju pa poklanjaju a sto mogu da se iskuvaju i ponovo upotrebe Ja sam ih sama sila i iskuvavala

jelena

pre 4 godine

Snajderke su sile i delile pamucne maske, imaju manji stepen zastite, ali su ih sile dan i noc i delile besplatno.

Dusan

pre 4 godine

Погледајте шта је Путин рекао за апотеке које су тамо подигле цену маски два три пута... Да им се одмах одузме дозвола за рад!

Vladeta

pre 4 godine

Pa normalno, sve što manje vredi više košta. Krpica preko usta, koja jedino vata kapljice kad se kašlje i kija. Filtriranje vazduha je polovično, a pošto ne može da dihtuje uz lice dosta vazduha i ne prođe kroz nju. Tako da je to čist placebo. Ali dobro.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set