• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

27.03.2020

15:23

I NOVI SAD JE SPREMAN! Na Novosadskom sajmu dve hale za lakše obolele od koronavirusa! (FOTO)

Vesti

I NOVI SAD JE SPREMAN! Na Novosadskom sajmu dve hale za lakše obolele od koronavirusa! (FOTO)

Podeli vest

Na Novosadskom sajmu danas je počelo postavljanje više do hiljadu kreveta a u Hali 1 i Master centru, koji će biti u potpunosti opremljene za prihvat lakše obolelih od koronavirusa

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da će prostor na Novosadskom sajmu biti osposobljen za smeštaj oko 1.000 ljudi, koji će tu imati neophodne uslove za život i medicinsku negu.

- Na devet kreveta biće postavljen jedan paravan, svako će imati kasetu za lične stvari. Život će biti organizovan po vojničkim pravilima i vodiće se računa o svakom ko dođe, a najbolje bi bilo da se za ovim smeštajem ne javi potreba. Objekti u Novom Sadu i Beogradu biće jednako opremljeni, ali to nisu mesta za uživanje, već za lečenje i najmanju moguću izloženost zdravstvenim rizicima - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je ponovo pozvao Novosađane na disciplinu, jer će naredne dve-tri nedelje biti najkriričnije u borbi protiv koronavirusa. 

- Novi Sad je primenio najstrože mere, samo da bismo sačuvali živote i zdravlje ljudi. Ovde smo obezbedili mobilne tuš kabine, dodatne sanitarne čvorove, i osposobićemo ovaj prostor sa svime što je potrebno za svakodnevni život. Sajam je najbolje rešenje, jer ima adekvatne ulaze i infrastrukturu. Voleli bi da u njih ne primimo nikoga, ali moramo biti spremni i za najgori scenario. Struka će proceniti da li će nam eventualno trebati još hala, odnosno da li će Spens biti rezervna opcija - rekao je Vučević.

Foto: Tanjug

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković je rekao da među 13 novoobolelih u AP Vojvodini ima i pet lekara,  a osmoro su neodgovorni građani koji su se družili po kućama. 

- Sajam je prostor za pacijente koji ne zahtevaju intenzivan tretman, a sa ovim kapacitetima možemo se izboriti samo ako ljudi ostanu kod kuće i ponašaju se u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja, a te instrukcije dopremaćemo i na kućne adrese. Moramo se prilagoditi načinu života u uslovima zarazne bolesti - kazao je  Gojković.

Foto: Tanjug





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set