• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2020

13:23

OVO SU NAJNOVIJI PODACI SA INFEKTIVNE KLINIKE U NIŠU! Hospitalizovano 33 osobe sa virusom korona, 32 pacijenta upućena na kučno lečenje!!

Vesti

OVO SU NAJNOVIJI PODACI SA INFEKTIVNE KLINIKE U NIŠU! Hospitalizovano 33 osobe sa virusom korona, 32 pacijenta upućena na kučno lečenje!!

Podeli vest

Na infektivnoj klinici Kliničkog centa u Nišu, prema podacima od 7.00 časova jutros, hospitalizovane su 33 osobe sa virusom korona, od kojih je 17 iz Niša, izjavio je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović i dodao da se 32 pacijenta sa potvrđenim novim virusom nalazi na kućnom lečenju

Bulatović je za TV Prva kazao da je tom gradu sada prioritet poštovanje svih propisanih mera.

- Preduzimaju se sve mere, postupa se ne u satu, već u minutu, 24 sata štabovi zasedaju i donose mere - kazao je Bulatović i dodao da se radi na obezbeđivanju hale Čair i nekoliko pratećih hala tog sportskog centra za prihvat zaraženih virusom korona sa lakšom kliničkom slikom.

- Niš je na vreme doneo sve mere, neke su bile i ispred drugih, sada je na nama da sprovodimo i kontrolišemo sve mere - naveo je gradonačelnik Niša.

MAJKA I BEBA U IZOLACIJI Porodila se Nišlijka za koju se sumnja da ima koronavirus

Govoreći o medicinskim radnicima koji su zaraženi novim virusom korona, Bulatović je kazao da su svi dobrog zdravstvenog stanja.

Foto: Tanjug

Darko Bulatović

- Ukupna slika zdravstvenog sistema je na dobrom nivou, prioritet je da zaraza ne uđe u Klinički centar i druge zdravstvene institucije, što se ni do sada nije desilo. Svi ovi slučajevi su došli spolja. Možemo reći da je situacija pod kontrolom - kazao je Bulatović.

Ove brojke svrstavaju Niš među NAJVEĆA ŽARIŠTA KORONE U SRBIJI

Prema njegovim rečima, u Nišu funkcioniše pet Štabova za vanredne situacije, a u svim opštinama kol centri, koji dnevno dobjaju oko hiljadu poziva, kojima se svima izlazi u susret.

Navodeći da se spremaju i paketi za najugroženije, Bulatović je kazao da će i penzioneri u Nišu koji imaju primanja do 30.000 dinara dobiti pakete pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set