• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

01.04.2020

14:48

DA SE NE ZABORAVI! Sećanje na Olega, prvu žrtvu zločinačke NATO agresije u Novom Sadu!

Vesti

DA SE NE ZABORAVI! Sećanje na Olega, prvu žrtvu zločinačke NATO agresije u Novom Sadu!

Podeli vest

Pre 21 godinu NATO avioni su devetog dana agresije na Srbiju odnosno Saveznu republiku Jugoslaviju srušili Varadinski most preko Dunava u Novom Sadu, a tada je život izgubio Novosađanin Oleg Nasov (29), koji je krenuo na posao u Rafineriju.

 - Na mostu se našao u pet minuta posle pet časova, kada je srušen most. Moj sin nije imao sreće, bio je sam na mostu i pogođen je s njim ni kriv , ni dužan.Poslednji put smo se videli tri dana pre njegove pogibije u Sremskoj Kamenici, gde je živeo, a nikada ga pre nisam video srećnijeg i razdraganijeg. Bio je onako dosta jak , a čak tri puta me je udario po ramenu, sve uz uzvike “bićeš deda“. I ja sam bio presrećan, ali eto, nije dočekao rođenje sina – ispričao je pre nekoliko godina  za Informer  Milivoj Nasov,  otac poginulog Olega.

PAMTIMO, NE ZABORAVLJAMO, NE OPRAŠTAMO... 24.3.1999. Evo šta su Zapadni lideri govorili o Srbiji i Srbima pred NATO bombardovanje!

Međutim, tri meseca kasnije, tačnije 2.jula,  rodio mu se unuk, koji je po tragično stradalom ocu dobio ime Oleg. Sada je to mladić, sa kojim se ponosi cela porodica.

 - Da nije bilo unuka,  ni mene ne bi bilo više. On me je održao u životu i njemu smo se posvetili, kako njegova majka, supruga mog pokojnog sina, tako i svi mi. Oleg  nam se odužio tako što je bio vukovac u osnovnoj školi i odličan učenik u srednjoj,  na matematičkom smeru. Sjajan je sportista i stvarno dečko za primer u svakom smislu – govori Milivoje sa oduševljenjem o svom unuku.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap/arhiva

Kako kaže, Oleg je od grada dobijao stipendiju, a zahvalni su i gradskim vlastima što na godišnjicu pogibije njegovog sina, svakog prvog aprila, bilo gradonačelnik, bilo njegovi zamenici, dolaze da odaju počast kod spomen-obeležja u blizini mosta.

Ove godine, zbog vanrednog stanja usled pandemije virusa korona, izostaće zajedničko obeležavanje ovog tužnog datuma od strane predstavnika Grada i porodice, jer je zabranjeno okupljanje u javnosti.

(VIDEO) ZA SRBE NIJE BIO NEVIDLJIV! ŠTAVIŠE, OBORILI SMO GA I POSLALI U ISTORIJU! Pre 21 godine ponos Amerike završio je u Buđanovcima - U BLATU!

Milivoj Nasov je  dosta emotivno rekao  i da ne se ne slaže sa političarima koji govoreći o zločinačkoj NATO agresiji na našu zemlju kažu  da treba da oprostimo, ali ne i da zaboravimo.

 - Država Srbija je prvo odustala od tužbe protiv 20 država koje su  je bombardovale . Zar da oprostimo što su nam ubijali decu i zar da oprostimo što niko od tih sa zapada nije odgovorio na ono pitanje koje je i na spomeniku stradalima  u Aberdarevoj – zašto – zaključuje  starina Milivoje Nasov, jedan od roditelja koji su u NATO agresije ostalo bez nekog od najmilijih i koji je doživeo ono najteže - da roditelj sahrani dete, a ne obrnuto, kakav je neki Božji red.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set