• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.04.2020

13:13

6 NEDELJA SMO SE DRŽALI, A ONDA JE GREŠKA JEDNOG ČOVEKA SVE UPROPASTILA! 156 zaraženih iz Doma za stare smešteno u bolnicu

Vesti

6 NEDELJA SMO SE DRŽALI, A ONDA JE GREŠKA JEDNOG ČOVEKA SVE UPROPASTILA! 156 zaraženih iz Doma za stare smešteno u bolnicu

Podeli vest

Od 256 korisnika i 98 zaposlenih u Gerontološkom centru (GC) Niš, sinoć do ponoći je u Klinički centar u Nišu smešten 151 korisnik doma i pet radnika tog centra.

Svi su korisnici i zaposleni su pregledani i osećaju se dobro, kaže za Tanjug ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević koji napominje da je država šest nedelja uspevala da zadrži koronu izvan kapija ovog centra u Nišu i da je zbog samo jedne greške direktora te ustanove naneta neizmerna šteta celom sistemu.

"Šest nedelja smo se držali i onda jedna greška jednog čoveka upropasti sve", kaže Ðorđević.

Direktor GC u Nišu, kaže ministar, dozvolio je sebi da učini nešto što je potpuno u suprotnosti sa svime što je država preduzela u borbi protiv korona virusa i time naneo neizmernu štetu, rekao je Ðorđević odgovarajući na pitanje ko je kriv za to što je došlo do ulaska virusa u tri državna i tri privatna doma za stara lica.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

"Niko nema pravo da bilo šta radi protiv onoga što vlada donese i mera koje se donose. Svakako neće biti onih koji će biti abolirani od toga da odgovaraju. Pokazali smo da smo i u ovakvim trenucima odlučni u tome da kaznimo sve one koji sebi daju za pravo da donose ovakve odluke, da kriju određene informacije koje mogu ljudima život da ugroze", rekao je Ðorđević.

Kaže da je kao ministar pod čijim resorom se nalaze ovi domovi, i lično kao čovek, izuzetno potresen time što se desilo u Nišu.

Foto: Printskrin video

"Ovde se radi o najstarijoj populaciji o kojoj brinemo ne svakoga dana, nego svakoga minuta. Kao ministar, neko ko je član vlade, i u čijem resoru se nalazi ova nadležnost sam izuzetno potrešen sa tim što se desilo tamo. Ja sam lično, onoga trenutka kada sam primetio da nešto nije u redu, otišao dole (u Niš) i tako smo došli do spoznaje da postoji kršenje svim mera koje je vlada donela", objašnjava Ðorđević.

Odmah su preduzete sve mere kako bi se predupredila šteta koja eventualno može da nastane.

"Ljudski mi je vrlo teško za svaku informaciju koju dobijemo o bilo kome, da li je u pitanju korisnik ili zaposleni, kada mi se javi da je pozitivan. To lično i emotivno doživljavam, iako se u ovakvim slučajevima radi o grešci pojedinca, koja možda može da bude nenadoknadiva", rekao je Ðorđević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slobodan vracar

pre 4 godine

Zasto niste napisali kako se zove direktor tog centra? Zasto ga krijete ?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set