• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2020

12:24

(VIDEO) U NIŠ STIGLA TRI ŠLEPERA MEDICINSKE POMOĆI koje je obezbedila Vlada Srbije

Vesti

(VIDEO) U NIŠ STIGLA TRI ŠLEPERA MEDICINSKE POMOĆI koje je obezbedila Vlada Srbije

Podeli vest

U Klinički centar Niš rano jutros, u 3 sata, stigla su tri šlepera medicinske opreme, koju je obezbedila i platila Vlada Srbije, a koja će biti distribuirana u zdravstvene ustanove celog jugoistoka Srbije.

Oprema je namenjena kako kovid, tako i privremenim bolnicama, i svim domovima zdravlja koji vrše uzorkovanje materijala u rasinskom, nišavskom, topličkom, jablaničkom, pčinjskom i zaječarskom okrugu.

"Stiglo je preko 400.000 zaštitnih hirurških maski, 200.000 epidemioloških maski N95, više od 6.000 skafandera za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočare, rukavice, kaljače i kape", rekla je Svetlana Milijić, direktor filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za nišavski okrug.

Foto: printscreen/tanjug

 

U magacinu KC Niš, koji je jedan od četiri distributivna centra, nalaze se i lekovi, rekla je Milijić i dodala da je u taj centar prošle nedelje stiglo 20.000 tableta hidroksihlorokin, koje je obezbedila Vlada Srbije.

Distribucija opreme i lekova se obavlja svaka dva do tri dana, i zavisi od potreba zdravstvenih ustanova koje svakodnevno šalju zahteve Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje u skladu sa svojim zalihama i potrebama.

Foto: printscreen/tanjug

Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oprema koja je noćas stigla dovoljna je za narednih dvadesetak dana.

"Stigla je zaštitna oprema neophodna i za pacijente i za zdravstvene radnike, dovoljna da se odgovori svim trenutnim potrebama", rekao je Bulatović i dodao da je namenjena i svim privremenim bolnicama na teritoriji grada Niša.

Vlada Srbije i RFZO obezbedili su za distributivni centar u Nišu, u prethodnih 20 dana, više od 20 miliona hirurških maski, preko 2 miliona partikularnih maski N95, preko od 20. 000 zaštitnih skafandera, više od pola miliona irurških rukavica i isto toliko običnih rukavica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Пардон,исправка ... Не ,,Влада Србије'' већ Председник Вучић!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set