• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

28.04.2020

08:22

NE PLAŠIM SE KORONE, VERUJEM U PREDSEDNIKA! Baka Buca u izolaciji u kućici kraj Dunava, hekla i surfuje po Fejsbuku, a sa svojim mačkom najviše voli da razgovara, evo i zašto!

Vesti

NE PLAŠIM SE KORONE, VERUJEM U PREDSEDNIKA! Baka Buca u izolaciji u kućici kraj Dunava, hekla i surfuje po Fejsbuku, a sa svojim mačkom najviše voli da razgovara, evo i zašto!

Podeli vest

Uvođenje rigoroznih mera Vlade Srbije vezano za ograničenja kretanja kao jedne od najdelotvornijih mera u suzbijanju smrtonosnog korornavirusa, najviše je pogodilo naše najstarije sugrađane kojima je izričito zabranjen izlazak iz kuća

Neki su to odmah prihvatili, neki se još uvek prilagođavaju a ima i takvih slučajeva koji to ne mogu da zamisle, pa ih često policija opominje zbog nediscipline.

Penzionerka Branka Todorović (74) iz Velikog Gradišta je vrlo savesna i neodgovornost pojedinaca u ovakvim okolnostima ne može da razme. Dugo je radila na poslovima šefa pisarnice u Opštinskom Sudu, pa je i sama svesna da je rad sa ljudima kako kaže, najteži posao. Trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji prihvativši to kao jedinu soluciju i jedini spas od virusa, iako je vrlo društvena osoba, koju često obilaze prijatelji, komšije i čija je kuća uvek otvorena za sve.

ČUDOTVORNI ZELENI LEK IZ ČAČKA! Nebojša je tako izlečio suprugu od teške bolesti, a VIRUSI, KIJAVICA I GRIP SU POTPUNO PORAŽENI! (FOTO)

Samoća joj u suštini najviše smeta, mada ona nije baš potpuno sama. Društvo joj pravi pas Cici i njene dve mace za koje se odskora veoma vezala.

- Navikla sam da mi uvek neko navrati i to mi najviše nedostaje. Što se ostalog tiče prihvatila sam, šta ću. Za hranu ne brinem uvek sam imala svega, ono što mi zafali od lekova i ostalog tu su deca koja kao i meni sličnim, starijim osobama, pomažu i donose šta god nam zatreba. Pratim sve što se događa i nekada me malo uhvati panika zbog dece koja mi žive u inostranstvu i u Beogradu. Međutim, brzo pronađem zabavu da odagnam misli. Ručni rad mi je oduvek bila pasija, heklam tako smirujem živce da ne bih mslila o koroni, studiram recepte jer jako volim da mesim, kako bih svojoj deci spremila ponesto novo kada sve ovo Bože zdravlja prođe - kaže baka Buca, nadimak po kojem je svi znaju.

Foto: V. J.

Ova simpatična žena vrlo je aktivna na društvenim mrežama i kako nam uz osmeh kaže, deca joj to zameraju, pogotovo oni mlađi. Međutim, ona na kritike ne obraća pažnju. Na fejsbuku komentariše, gleda bašte sa cvećem, voćke i sve što bi uskoro moglo da se nađe u njenom dvorištu kuće koja s nalazi na samoj obali Dunava.

- Deca se palaše za moje zdravlje jer imam izvesnih problema. Međutim, ja ne obraćam pažnju, vodim se time da sam ja dobro, pridržavam se svih uputstava, vrlo sam disciplinovana i jedva čekam da ovo prođe i da se organizuje susret generacije koji ne izostaje svake godine. Početkom marta bila sam kod dece u inostranstvu, morala sam da odem pa i u ovim godinama, jer sam se uželela unuka. Svi su se plašili kako ću izdržati, ali ja sam u svemu bila borac i ničeg se ne plašim. Jedino me svakodnevno mori briga kako su oni u ovoj strašnoj situaciji još u tuđoj zemlji, ali ništa se manje ne sekiram ni za decu u Beogradu. Čujemo se svkodnevno, i ono što je najbitnije da smo svi zdravi, savesni, pridržavamo se svega naloženog od strane nadležnih, pa me to umiruje. 

SAD GA BAKA JOŠ VIŠE VOLI! Vučić pozvao gospođu Milicu koja ga je nazvala SINOM NAJLEPŠIM, a EVO ŠTA MU JE ONA REKLA! (VIDEO)

Baka Buca kaže da je oduvek bila optimista i da je to spasava.

- Uvek sam bila optimista u životu, verujem u predsednika Vučića i lekarski tim i nadam se da će i ovo brzo proći. Rekoh, samoća me malo ubija ali za razliku od drugih imam tu privilegiju da živim u kući pa pomalo izađem u dvorište i tako ubijem vreme. Kada nemam sa kim da pričam, pričam sa svojim mačkom, za koga sam ja uvek u pravu, jer samo ja pričam - kaže u šali Branka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set