• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

10.05.2020

13:29

(FOTO) OVA BAKA JE HEROJ I BIJE NAJVAŽNIJU BITKU Milisavka (65) ostala bez sina i snahe, SAMA SA DVE UNUKE SE BORI ZA STARATELJSTVO

Vesti

(FOTO) OVA BAKA JE HEROJ I BIJE NAJVAŽNIJU BITKU Milisavka (65) ostala bez sina i snahe, SAMA SA DVE UNUKE SE BORI ZA STARATELJSTVO

Podeli vest

Na nejaka leđa Milisavke Marinković (65) iz čačanksog naselja Ljubić kao da su se spustile sve brige sveta. Ova žena je otac, majka, baka i sve svojim unukama Milici (13) i Bojani (9). Kao samohrana udovica odgajila je dva sina, a danas bije administrativnu bitku za starateljstvo nad svojim unučicama.

"Sa nepunih 30 godina sam ostala udovica, na put sam izvela dva sina. Mladen je kao srpski vojnik prošao najteže ratište na Košarama, gde je bio u prvim redovima do poslednjeg dana. Kad se vratio, oženio se i dobio dve kćerke", priča za RINU ova baka heroj.

Devojčice su prvo ostale bez majke, a pre deset dana na onaj svet otišao je i njihov otac, Milosavkin sin Mladen. Na plećima su baki ostale dve unuke koje gleda kao oči u glavi, ali zbog teške finansijske situacije uplašena je da li će one ostati pod njenim okriljem.

Foto: Rina

"Mogu i nije mi teško. Deca su predivna. Milica mi je šesti razred, sve suve petice. Bojana drugi i vrlodobra je. Nigde im neće biti lepše nego ovde. Imamo kuću,  plaši me samo jedan kredit koji je ostao iza mog Mladena, oko 350.000, ne znam kako ću to izneti. Nadam se da će mi država pomoći za starateljstvo, to mi je najpreče. A, za njih dve živim i boriću se za njih dok sam živa", kaže Milisavka.

Foto: Rina

Nada se i penziji, ali nedostaju joj dve godine staža do 15, kako bi stekla pravo za minimalnu. A Milica i Bojana su uz svoju baku i pomažu joj u svemu.

"Ona je najbolja baka na svetu, i ne želimo da napustimo roditeljski dom. Ovde imamo sve i ovde se osećamo najsigurnije", kaže Milica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set