• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

25.05.2020

12:23

DRAMA DEVOJČICE (2,5) IZ MAJDANPEKA! Prvo utvrdili da ima koronu, sad kažu da je TEST POGREŠIO!

Vesti

DRAMA DEVOJČICE (2,5) IZ MAJDANPEKA! Prvo utvrdili da ima koronu, sad kažu da je TEST POGREŠIO!

Podeli vest

Posle vesti koja je odjeknula da je u Majdanpeku registrovano još tri nova slučaja inficiranih od koronavirusa, među kojimai jedno dete, današnja situacija ohrabruje

Devojčica J. S. (2,5) koja je na testiranju bila pozitivna na koronavirus u šta su svi posumnjali jer je u kontaktu bila samo sa roditeljima koji su se nalazili u samoizolaciji kao najbliži srodnici inficirane osobe iz majdnapečkog vrtića i na dva kontorlna testa bili negativni, testirana je ponovo i njeni rezultati su takođe negativni.

NEOBIČAN SLUČAJ KORONE U MAJDANPEKU, niko ne zna kako je do ovoga moglo da dođe! DETE (2,5) SE ZARAZILO, A BILO U KONTAKTU SAMO SA RODITELJIMA KOJI SU - NEGATIVNI!

- Ovo je bila malo začuđujuća mogućnost za sve nas, pa reklo bi se misterija kako je do toga moglo da dodje jer je dete bilo izolovano i samo u kontaktu sa roditeljima. Nakon obavljenog drugog testa kako bi se odklonile sve nedoumice rezultati su bili negativni i to obljašnjavamo sa onih 30% posto da se u ovom trenutku kada je virus oslabio, i kada pacijenti pokazuju da su potpuno bez simptoma, testovi nesigurni. Zato pribegavamo varijanti takozvanih "brzih" orjentacionih testova kod pacijenata kod kojih postoji izvesna sumnja. Da bi bili potpuno sigurni, detetu ćemo uraditi još jednu proveru na imunoglobuline - kaže dr Dragan Fudulović direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, koji takođe podvlači da je u ovoj Zdravstvenoj ustanovi krenulo i palnirano tetiranje radnika na antitela.

Inače, nakon drugog kontrolnog testiranja svih zaposlenih u Predškolskoj ustanovi za decu "Marija Munćan" u Majdnapeku i nihovih kontakata, prema oslednjem izveštaju iz Zavoda za javno zdravlje iz Zaječara svi rezultati su negativni, pa se očekuje donošenje odluke nadležnih da i dečiji vrtić u Majdanpeku uskoro otvori vrata za sve svoje mališane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set