• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TopPres

26.05.2020

22:47

NADOGRADNJA VRTIĆA VREDNA 15 MILIONA DINARA! Počeli radovi na zajedničkom projektu Fondacije Novak Đoković i Opštine Topola!

Vesti

NADOGRADNJA VRTIĆA VREDNA 15 MILIONA DINARA! Počeli radovi na zajedničkom projektu Fondacije Novak Đoković i Opštine Topola!

Podeli vest

Uoči 35-ogodišnjice postojanja Predškolske ustanove “Sofija Ristić”, predsednik Skupštine opštine Topola, Dragan Jovanović, u prisustvu predstavnika Fondacije Novak Đoković i ostalih zvaničnika iz predškolske ustanove, obeležili su početak radova na nadograđenom delu vrtića ove ustanove. Vrednost projekta iznosi oko 15 miliona dinara, a kada bude završen u njemu će biti do 60 novih mesta za mališane iz ovog kraja

Pored proširenja i renoviranja postojećeg prostora, projekat predviđa i opremanje radnih soba nameštajem i didaktičkim sredstvima za rad.

 

Marko Kovačević, projektni menadžer u Fondaciji Novak Đoković, istakao je da namenskom donacijom, Fondacija želi da doprinese obezbeđivanju boljih uslova za odrastanje dece u ovoj lokalnoj zajednici.

- Prepoznali smo važnost projekta, jer je ovo jedina vaspitno obrazovna ustanova u ovoj opštini a poslednjih godina se javlja sve veća potražnja za mestima u vrtiću. Novi vrtić imaće preko 460 kvadratnih metara, biće opremljen po najsavremenijim standardima, a deca, vaspitači i drugo osoblje vrtića boraviće i raditi u najboljim uslovima. Do sada smo rekonstruisali ili izgradili 45 vrtića i na taj način pomogli više od 22.000 dece i blizu 1.600 vaspitača i nastavnika u Srbiji. Cilj Fondacije je da najmlađima pružimo idealne uslove za rast i razvoj, a našoj zajednici sada se pridružuju i mališani iz Topole - kaže Kovačević.

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, izjavio je da je ovaj projekat za Topolu kapitalna stvar.

- Već duži vremenski period opština Topola, tačnije PU “Sofija Ristić” ima potrebu za proširenjem, tako da imamo to zadovoljstvo da nam partner u tome bude Fondacija Đoković. Završetkom projekta proširenja skoro u potpunosti će biti izbrisane liste čekanja za upis, deca će dobiti savremenu ustanovu za svoje bezbrižno odrastanje, a opština u Fondaciji Đoković vidi sigurnog partnera da se projekat kvalitetno realizuje na radost kako dece, tako i njihovih roditelja - istakao je Jovanović.

Zahvalnost Fondaciji na neizmernoj pomoći i ovakvom dragocenom „poklonu“ iskazala je i Tanja Jovanović, direktorka PU “Sofija Ristić”, dodajući da ovo nije pomoć samo za ustanovu, već i za Topolu i okolna sela, jer će se ovome najviše obradovati deca, koja su naša najveća radost.

- Ove godine proslavljamo jubilarnih 35 godina od osnivanja i početka rada ustanove i 75 godina od početka predškolstva u Topoli. Počeli smo sa malim kapacitetima, a godinama je bilo sve više dece koja su želela da pohađaju naš vrtić. Od tri grupe celodnevnog boravka i dve grupe poludnevnog, taj broj grupa se povećao, pa danas imamo deset grupa celodnevnog boravka i 14 grupa pripremnog predškolskog programa, ali su potrebe još veće. Ovim velikim gestom Fondacije Novaka Đokovića, dobili smo nešto što nam je bilo neophodno, da smestimo našu decu i tako učinimo njihovo detinjstvo i odrastanje lepšim - zaključila je Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set