• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

06.06.2020

19:27

LJUBAVNA PRIČA VERE I SVETISLAVA JE KAO U ŠPANSKOJ SERIJI! Pobegli su zajedno, njegov otac je završio u zatvoru, a godinama kasnije dogodila se TRAGEDIJA! (FOTO)

Vesti

LJUBAVNA PRIČA VERE I SVETISLAVA JE KAO U ŠPANSKOJ SERIJI! Pobegli su zajedno, njegov otac je završio u zatvoru, a godinama kasnije dogodila se TRAGEDIJA! (FOTO)

Podeli vest

Da istinska ljubav nema prepreke, dokazuje i priča Vere (71) i Svetislava Markova (73) iz Kikinde koji su na ludi kamen stali još kao deca, pre tačno 56 godina. Njemu je bilo 17, a njoj samo 15 kada su jedno drugom izgovorili DA, pa pobegli u Novi Sad u nadi da će gnevni roditelji najzad prihvatiti njihovu „zabranjenu ljubav“

Ljubav između njih srušila je sve prepreke koje su postojale da bi se venčali. Njihove planove nisu mogle da poremete mnogobrojne zabrane i ograničenja koje su sprečavale brak između maloletnika. Bili su klinci čvrsto rešeni da su stvoreni jedno za drugo i pored ogromnog protivljenja roditelja, osude javnosti i sudske zbrane. Taj osećaj ih ne napušta, evo, više od pola veka. Posle 56 godina braka, supružnici Vera i Svetislav Markov i danas dočekuju 25. maj s posebnim emocijama. Prisećaju se svog odrastanja preko noći, kako su ostali imuni na majčinske suze, prekore okruženja i ubeđivanja da se predomisle od sulude zamisli. Trebalo je sve pregrmeti, pričaju danas.

- Bili smo još deca kad smo se zavoleli i ubrzo uzeli – priseća se Vera - Nije nam, verujte, bilo lako da istrajemo u nameri da se uzmemo, jer je pritisak da odustanemo bio ogroman. Srce se tu samo pitalo - priča o početku „zabranjene ljubavi“ ova krotka starica kojoj je, iako odlikaš u to vreme, ljubav zasenila nastavak školovanja - Čekali smo da okončam osmi razred, pa da ovekovečimo vezu. I to se desilo - kaže.

Foto: Informer/V.N.

Dok prebira po crno-belim uspomenama u foto-albumu, Svetislav potvrđuje da ljubav između Vere i njega ništa nije moglo da spreči.

- Uzeli smo se na Dan Mladosti 1964. Tek sam sedamnaest navršio. Ali, nismo mogli jedno bez drugog. Povedem je od njene kuće. Razmišljamo šta ćemo potpuno neshvaćeni, kuda ćemo. Za početak, otputujemo u Novi Sad, kod moje sestre. Lepo nas primi. Računamo da će roditelji vremenom omekšati u stavu. I bili smo u pravu. Posle deset dana poruče od kuće da prihvataju našu odluku. Obradujemo se silno, pa brže-bolje nazad u Kikindu. Venčali smo se narednog leta. Krajem godine rodi nam se ćerka, Gordana joj damo ime. Lepo sve počne... - priča Svetislav.

Brak je od „zabranjene ljubavi“ do danas prožet uzajamnim razumevanjem, poštovanjem i brižnošću, ali i tragedijom koja je poremetila lepotu zajedničkih proživljenih godina. Smrt ćerke Gordane pre pet godina zauvek je urezala nezaceljivu ranu.

- Moramo, ipak, dalje. Najviše zbog mlađarije za koju živimo - sa suzom u oku i tugom u glasu kaže Vera, dok privija uzase mezimca Nikolu, bakinu slatku diku i dedinog junaka.

Zatvor za oca mladoženje

Prerani sinovljev ulazak u brak skupo je koštao Svetislavljevog oca Mirka, tada pružnog radnika. Zbog toga što je dozvolio venčanje s maloletnicom, krivično je odgovarao osudom na dve godine zatvora uslovno.

Foto: Informer/V.N.

Naslednici su bogatstvo

Markovi žive od penzije, skromno. Pre nego što se penzionisala, Vera je radila 37 godina kao zubni asistent. Svetislav je radni vek proveo u Livnici, najpre kao livac-kaluper, pa majstor, a zatim i poslovođa u pogonu obojenih metala.  Za sebe tvrde da su bogati ljudi, jer pored unuka imaju i praunučad. U Kikindi im je sin Mirko (48) s dvoje dece Nikolom (7) i Petrom (3). Ćerka pokojne Gordane, unuka Jovana živi u Vilingstonu u SAD, udata je za Amerikanca i ima dve devojčice, Serenu Kristinu (4) i Sofiju Katarinu (2).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set