• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.06.2020

13:30

Austrijska kompanija „Šibel“ počela izgradnju fabrike u Jagodini! PALMA: DANAS JE PATRIOTIZAM KADA SE ZAPOSLI I JEDAN RADNIK!

Vesti

Austrijska kompanija „Šibel“ počela izgradnju fabrike u Jagodini! PALMA: DANAS JE PATRIOTIZAM KADA SE ZAPOSLI I JEDAN RADNIK!

Podeli vest

U industrijskoj zoni u Jagodini postavljen je kamen temeljac za fabriku austrijske kompanije „Šibel“, koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom, proizvodi aktuatore ili pretvornike i snabdeva rafinerije i nuklearne elektrane širom sveta

- Pre 11 godina ovde je bilo močvarno zemljište gde su poljoprivrednici uzimali zemlju u zakup i zbog velike količine vode svake druge godine su ubirali plodove. Tada niko nije verovao da će se ova močvara pretvoriti u industrijsku zonu. Mi smo krenuli u obilazak investitora i uspeli smo da ih dovedemo u Jagodinu u konkurenciji ostalih balkanskih zemalja. Danas ovde radi veliki broj fabrika, posebno iz Italije, koje zapošljavaju 1500 radnika i za to se ova ulica i zove Italijanska ulica. Nekada je patriotizam bio nešto drugo, a danas za mene je patriotizam kada se zaposli i jedan radnik - rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Foto: Privatna arhiva

- Danas postavljamo kamen temeljac za fabriku „Šibel“, sa čijim vlasnikom, Klausom Šibelom sam decembra prošle godine, u sedištu te kompanije u Beču, dogovorio da investiraju u Jagodini. Tada mi je Klaus Šibel rekao da oni kreću u dve velike investicije, jedna je u Beču, a druga u Jagodini. Oni će u prvoj fazi u Jagodini zaposliti 25 radnika, u drugoj će imati 50 i u trećoj fazi ukupno 100 radnika. Kompanija „Šibel“ je potpuno automatizovana sa najnovijom tehnologijom i izvozi svoje proizvode u 30 zemalja širom sveta. Preko puta ove fabrike, u halu od 6000 kvadrata u ponedeljak stižu prve mašine nemačke kompanije „Fišer“, koja proizvodi auspuhe za BMW i šrafovsku robu i oni će zaposliti 300 radnika, a do kraja godine još dve kompanije počeće izgradnju svojih fabrika u Jagodini. Nastavljamo istim tempom i u narednom periodu i naš cilj je da se zaposle svi koji žele da rade - istakao je Marković.

Foto: Privatna arhiva

Postavljanju kamena temeljca u jagodinskoj industrijskoj zoni, prisustvovali su i direktor austrijske kompanije „Šibel“ u Jagodini Gvozden Dželatović, načelnik Pomoravskog okruga i predsednik SPS za Jagodinu Goran Milosavljević, predsednik Gradskog odbora SNS u Jagodini Nikola Radosavljević i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Foto: Privatna arhiva

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set