• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

25.06.2020

21:30

TRESLA SE SRBIJA! Serija zemljotresa u Kladovu, podrhtavali Bor, Negotin i Kučevo!

Vesti

TRESLA SE SRBIJA! Serija zemljotresa u Kladovu, podrhtavali Bor, Negotin i Kučevo!

Podeli vest

U 19 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 4.2 jedinica Rihterove skale u regionu Kladova. Intezitet u epicentru, koji se prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda nalazi u Oršavi u Rumuniji, procenjen je na šesti stepen Merkalijeve skale

Iako zemljotresi ovakvog intenziteta mogu da izazovu mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti potresi su se osetili širom opštine Kladovo, ali u susednoj opštini Negotin. Zabeležili su ga i seizmološki aparati u Kladovu, Boru i Kučevu.

Tokom popodneva u rejonu Kladova oko 14.20 sati i u 17.30 časova zabeleženi su i zemljotresi magnitude 3,2 i 3,8 jedinica Rihterove skale sa epicentrom na 25 kilometara od susednog rumunskog grada Drobeta Turn Severin.

Seizmografi su registrovali i potres u 17.36 na području Majdanpeka od 2,9 Rihtera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set