• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

15.07.2020

07:38

RIGOROZNE MERE NA SEVERU BANATA! Zatvaraju se bazeni, okupljanja do 20 ljudi, čak i po kućama! (FOTO)

Vesti

RIGOROZNE MERE NA SEVERU BANATA! Zatvaraju se bazeni, okupljanja do 20 ljudi, čak i po kućama! (FOTO)

Podeli vest

Nesigurna epidemiološka situacija u gradu na severu Banata, sa tendencijom rasta novoobolelih od virusa korona, dovela je do uvođenja novih, rigoroznijih protivpandemijskih mera u Kikindi

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, od srede prestaje rad otvorenih bazena u Kikindi i Banatskom Velikom Selu, a jedna od novih pooštrenih mera je i zatvaranje teretana i fitnes sala, dok je zabranjeno bilo kakvo održavanje koncerata na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Proslave, daće, pogrebi ili bilo kakva druga okupljanja moguća su samo ukoliko događaju prisustvuje do 20 osoba. Zabrana važi za restorane, igraonice, sale za rođendane i druge objekte, a ova mera odnosi se i na kuće i stanove. 

Foto: V. N.

Nošenje zaštitnih maski obavezno je u zatvorenom prostoru. Ograničava se rad kafića, restorana i drugih ugostiteljskih objekata na vremenski period od 6 do 21 sat, s tim da bašte mogu da rade do 23 sata.

Broj korisnika usluga koji istovremeno borave u frizerskim, kozmetičkim i salonima lepote sveden je na jednu osobu uz poštovanje mera, odnosno nošenja maski i rukavica. U maloprodajnim objektima i drugim prodavnicama obavezna je dezinfekcija rukohvata potrošačkih korpi i kolica, a broj potrošača ograničen je na najviše 20 u većim, odnosno najviše dvoje u manjim trgovinskim radnjama. U bankama i poštama ograničen je broj klijenata i to prema broju aktivnih šaltera, uz obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance između osoba od najmanje dva metra. 

Foto: V. N.

JP ,,Autoprevoz" Kikinda u obavezi je da na advekatan način sprovede rad sa putnicima, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite života i zdravlja putem dezinfekcije i provetravanje autobusa nakon svakog prevoza, korišćenje klima uređaja tek ako je temperatura vazduha iznad 28 stepeni, obavezno je korišćenje maski osoblja zaposlenih u javnom preduzeću kao i samih putnika uz obavezno sedenje na propisanoj udaljenosti na način kojim će svako drugo mesto biti slobodno. Taksi prevoznici i putnici u obavezi su da tokom vožnje nose maske.

Foto: V. N.

Na pijacama će svaka druga tezga biti slobodna, a prodavci i kupci dužni su da nose maske. U svim privrednim društvima u zatvorenim prostorijama obavezno je nošenje zaštitnih maski, dok se preporučuje i nošenje vizira, kao i dezinfekcija unutar fabrika. 

Nadzor i kontrolu svih donetih mera obavljaće Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave Kikinda, dok je odluka o dezinfekciji svih javnih površina uveliko na snazi.

Foto: V. N.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paor

pre 3 godine

Da, baste krcate,niko zivi ne nosi masku.Od gostiju do konobara.Posto sam trgovacki putnik video sam da je tako u celom Banatu!Ko je lud a ko zbunjen...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set