• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

15.07.2020

14:29

U MAJDANPEKU MUKU MUČE S DISCIPLINOM GRAĐANA! Imaju simtpome, a šetaju gradom i šire virus! Dr Furdulović apeluje na POŠTOVANJE MERA!

Vesti

U MAJDANPEKU MUKU MUČE S DISCIPLINOM GRAĐANA! Imaju simtpome, a šetaju gradom i šire virus! Dr Furdulović apeluje na POŠTOVANJE MERA!

Podeli vest

U Opštini Majdanpek danas se broj obolelih od koronavirusa povećao za još jednog zaraženog pacijenta. Trenutno je od početka drugog talasa pandemije inficirano 7 građana sa područja Opštine, od kojih je jedno lice preminulo

- Tokom jučerašnjeg dana u Kliničkom centru Niš, na PCR testu potvrđeno je da je virusom kovid-19 inficiran još jedan naš pacijent iz sela Vlaole koga smo tamo poslali sa upalom pluća. To je sedmi slučaj od početka ovog novog talasa pandemije. Trenutno se u kućnom karantinu i samoizolaciji nalazi blizu 30 lica. Najveći problem nam je što su poslati uzorci pre sedam dana za više od 20 građana čija je klinička slika ukazivala na prisustvo korona virusa i rezultati još nisu stigli, pa tako nemamo preciznu epidemiološku sliku u gradu. Ono što smo saznali, da je problem u laboratoriji "Vatreno oko" Kiliničkog centra Srbije oko nedostatka neophodnih reagenasa za obavljanje analiza rešen nabavkom iz inostranstva, tako da ovih dana očekujemo rezultate testiranja, kako bi bili što efikasiji u suzbijanju  pandemije kao i blagovremenom reagovanju u lečenju naših pacijenta - kaže dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja u Majdanpeku.

MOBILNI RESPIRATOR STIGAO U MAJDANPEK! Pisanje Informera još jednom pomoglo građanima Srbije!

Najveći problem je primetna nedisciplina građana koji se nalaze u samoizolaciji, koji ne poštuju mere i kućnu izolaciju, već sa tempraturom i simtomimam na eventuano prisustvo koronavirusa slobodno šetaju gradom, ističe Fudulović i apeluje na ozbiljnost građana i disciplinu u pogledu poštovanja propisanih pravila mera zaštite, kako bi se pandemija suzbila. Jer je to uparavo i razlog sto se na dnevnom nivou kovid ambulanti u Majanpeku javi u proseku oko 40 građana sa sličnom ili istom kliničkom slikom, pa se razmatra i mogućnost uvođenja rada dnevne bolnice, u kojoj bi se odgovarajuću terapiju koja se isključivo prima u bolničkim uslovima, lečili pacijenti koji osim upale pluća imaju i druge komplikacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set