• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2020

10:18

SITUACIJA JE ZABRINJAVAJUĆA, BROJ ZARAŽENIH KONSTANTNO RASTE! U Kraljevu od 118 uzoraka 77 pozitivno, preminula jedna osoba

Vesti

SITUACIJA JE ZABRINJAVAJUĆA, BROJ ZARAŽENIH KONSTANTNO RASTE! U Kraljevu od 118 uzoraka 77 pozitivno, preminula jedna osoba

Podeli vest

Od testiranih 118 uzoraka na teritoriji grada Kraljeva registrovano je novih 77 slučajeva zaraženih virusom korona, a u Opštoj bolnici Studenica u tom gradu preminula je jedna osoba, izjavio je direktor Zavoda za javno zdravlje Aleksandar Macan.


Kako je kazao za Tanjug, u gradu na Ibru od početka epidemije ukupno je registrovanih 547 slučajeva, od čega samo od 17. juna 496.


Preminulih u Kraljevu od početka epidemije ima ukupno 16, od čega je, kako je naveo Macan, bitku sa virusom korona izgubilo 13 osoba za poslednjih mesec dana.

Kada su u pitanju druge opštine Raškog okruga koje gravitiraju Z ZJZ Kraljevo, u Raškoj je od početka epidemije zabeleženo ukupno 184 slučajeva Covid 19.

Macan kaže da je u toj opštini situacija od marta ista, odnosno da su konstantno rasli i nemaju razliku u odnosu na drugi pik.

U Vrnjačkoj Banji ukupno je zaraženo 55 osoba od početka epidemije, ali juče je zabeležen veliki skok odnosno 15 novozaraženih i to od testiranih 17.

U Vrnjačkoj Banji je od 17. juna zabeleženo novih 47 slučajeva, a juče je nažalost jedna osoba iz te opštine preminula u bolnici u Kraljevu.

"Situacija je zabrinjavajuća, broj zaraženih konstantno raste, broj pregleda u kovid ambulanti i u Raškoj, Vrnjačkoj Banji, a naročito u Kraljevu je izuzetno veliki", naglašava dr Macan.

Foto: Printscreen/TV happy

 

U Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu za sada ima kapaciteta, a juče su prošireni za još jedno odeljenje.

Kako je naveo Macan, od oko 135 kreveta, juče je bilo popunjeno 70.

U drugom piku više je obolelih mlađe starosne grupe, oko 45, 50 godina, retko su oboleli stariji, koji su, kako upozorava Macan, najviše i ugroženi.

"Među preminulima su, nažalost starije osobe. Njih je malo, ali i ono malo što se zarazi je jako ugroženo", kaže direktor kraljevačkog Zavoda.

Za veliki broj zaraženih u Kraljevu tokom drugog pika, Macan kaže da se velikim delom prelilo iz Novog Pazara.

"U trenutku kada je u Novom Pazaru proglašena vanredna situacija, mlađi svet koji je bio asimptomatski zaražen, bez ikakvih simptoma, potražio je noćni provod u Kraljevu. Kada smo u Kraljevu uveli vanrednu situaciju, već je bilo kasno, plašim se da će se tako desiti i sa Vrnjačkom Banjom", kaže Macan.

Pojašnjava da je na teritoriji Raške i Kraljeva proglašena vanredna situacija i da se sprovode epidemiološke mere, ali da to još uvek, bez obzira na preporuke Zavoda, učinjeno i u Vrnjačkoj Banji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set