• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

27.07.2020

14:06

KORONA NE STAJE! U Borskom okrugu i dalje porast broja obolelih!

Vesti

KORONA NE STAJE! U Borskom okrugu i dalje porast broja obolelih!

Podeli vest

Prema poslednjim informacijama Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar, u Opštinama Borskog okruga i dalje se beleži porast broja inficiranih korona virusom, ali se situacija ipak drži pod kontrolom

Tokom minulog vikenda u Opštini Majdanpek registrovano je 10 novih slučajeva, tako da se broj zaraženih od početka pandemije popeo na 52 zaražena građana od kojih je samo 40 registrovanih u julu. Kako je za Informer rekao dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, trenutno se na lečenju u tercijalnim kovid ustanovama nalazi 11 pacijenta iz Majanpeka, 16 njih je otpušteno i nalaze se u fazi oporavka u kućnom karantinu.

I dalje se svakodnevno beleži veliki broj javljanja građana u kovid ambulantu ove zdravstvene ustanove i samo tokom ovog vikenda registrovano je četiri slučaja sa upalom pluća. Kako je naveo Fudulović, očekuje se još 19 rezultata poslatih na uzorkovanje a od početka pandemije u ovoj Opštini je testirano 548 lica na prisustvo virusa kovid-19. 

PORODILJA I NOVOROĐENČE U SUBOTICI POZITIVNI NA KORONU!

U Opštini Bor je prema rečima gradonačelnika Bora, Alekandra Milikića, pozivajući se na poslednje informacije ZZJZ Timok iz Zaječara zabeleženo još 16 novoobolelih od korona virusa od 121 pristiglog rezultata, što govori da je ukupno u ovom momentu 45 Borana inficirano virusom. Na rezultate čeka još 14 pacijenata a oboleli u ovom gradu su sa lakšom simptomatologijom, što je olakšavajuća okolnost,navodi Milikić.

Na grudnom odeljenju Opšte Bolnice u Boru hospitalizovano je 14 građana od kojih je psam pozitivno na virus kovid-19.

Stručni epidemiološki tim pri gradskom Štabu za varedne situacije odlučio je na današnjoj press konferenciji da je neophodno da i dalje budu pojačane mere zaštite kao i strožija kontrola od stane komunalne inspekcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set