• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

31.07.2020

13:29

DOBRE VESTI IZ MAJDANPEKA! Pada broj zaraženih, novi dezinfekcini tunel na ulazu u Dom zdravlja

Vesti

DOBRE VESTI IZ MAJDANPEKA! Pada broj zaraženih, novi dezinfekcini tunel na ulazu u Dom zdravlja

Podeli vest

U takozvanom drugom piku korona virusa i u Opštini Majdanpek zabeležen se veći broj zaraženih građana u odnosu na početak pandemije, ali je situacija lagano počela da se popravlja

Štab za vanredne situacije u saradnji sa epidemiološkim timom preduzeo je sve neophodne mere na suzbijanju virusa i njegovom daljem širenju, tako da će već od narednog ponedeljka u funkciji biti nov dezinfekcioni tunel postavljen na ulazu u Dom zdravlja Majdanpek, za koji je sredstva izdvojila lokalna samouprava.

- Prema stanju koje svakodnevno pratimo, epidmiološka situcija je polako počela da se popravlja sudeći po periodičnom broju javljanja pacijenata na dnevom nivou u našu covid ambulantu. Nabavili smo dezinfekcioni tunel koji će u mnogome pomoći na suzbijanju pandemije jer će saki pacijenti pri ulasku i izlaskuiz Doma zdavlja biti potpuno dezinfikovan, budući da se virus zadržava na odeći, obući i kosi. S obzirom na to da najave epidemiologa i stručnog tima postoje da nas još jedan talas korona virusa očekuje na jesen, mi smo polako počeli i u tom smeru da razmišljamo i da se polako pripremamo. Od RFZO doboli smo još tiri bezkontaktna toplomera i tri oksimetra pomoću kojih se pacijentima meri saturacija na prstu, tačnije zasićnost krvi kiseonikom - kaže dr Dragan Fudulović, direktor Majdanpečkog Doma zdravlja.

Foto: V. J.

Inače, prema poslednjem preseku Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar, u poslednja 24 sata samo je jedno lice u Opštini Majdanpek pozitivno na virus kovid-19. Ukupno inficiranih u drugom talasu pandemije na ovom području je 48, od toga se 10 pacijenta još uvek nalazi na lečenju u drugim tercijalnim ustanovama a šest je izlečenih i nalaze se na kućnom oporavku. Na rezultate testova poslatih uzoraka čeka 62 građana Majdanpeka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BRUTALNO! DOKTOR KON UĆUTKAO EPIDEMIOLOGA RADOVANOVIĆA, pa otkrio TRI USLOVA pod kojima bi OTIŠAO iz Kriznog štaba!
Društvo

BRUTALNO! DOKTOR KON UĆUTKAO EPIDEMIOLOGA RADOVANOVIĆA, pa otkrio TRI USLOVA pod kojima bi OTIŠAO iz Kriznog štaba!

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji doktor Predrag Kon oštro je odgovorio kolegi Zoranu Radovanoviću koji već danima kritikuje poteze tog štaba, a kao jedino rešenje vidi mogućnost da Svetska zdravstvena organizacija u našu zemlju pošalje tim eksperata. Kon se oglasio na Fejsbuku, a njegov odgovor prenosimo u celosti

31.07.2020

11:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set