• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

04.08.2020

18:36

ZABELEO SE SEVER SRBIJE! Stiglo nevreme, MOGUĆE IZLIVANJE REKA! Pogledajte kada će i kakve nepogode zahvatiti OSTALE KRAJEVE! (FOTO)

Vesti

ZABELEO SE SEVER SRBIJE! Stiglo nevreme, MOGUĆE IZLIVANJE REKA! Pogledajte kada će i kakve nepogode zahvatiti OSTALE KRAJEVE! (FOTO)

Podeli vest

U Srbiji se tokom popodneva i noći očekuje lokalna pojava vremenskih nepogoda - grada, olujnog vetra i obilnih pljuskova, a nevreme je već stiglo u okolinu Sombora i Odžaka

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za zapadnobački okrug.

"Na teritoriji opštine Sombor (Bački Monoštor, Bezdan, Kolut, Bački Breg, Gakovo, Riđica...) jaki pljuskovi sa grmljavinom, olujnim vetrom i gradom, koji će se u narednom satu premeštati ka Mađarskoj".

 

Ulice Bačkog Monoštora su već bele od grada, a on je tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Kako javljaju meštani na društvenim mrežama, padao je grad veličine lešnika. U Bačkom Monoštoru jak vetar je kidao grane.

 

 

 

Kada će nevreme stići u ostale krajeve Srbije, kao i koji gradovi će biti najviše pogođeni, pogledajte OVDE.

Moguće poplave?

Posle meteorološkog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da nam večeras i sutra preti nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom, usledilo je još jedno opasnije - hidrološko.

Naime, usled obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje reka.

- Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja - navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

Podsetimo, i dalje je u našoj zemlji na snazi žuti i narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom. Dakle, prognozirane su vremenske pojave koje mogu biti opasne po ljude i životinje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set