• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TopPres

07.08.2020

09:38

BUTIRA SE ISPLATI! Ovoj vrsti kruške ne mora da se mnogo titra, a zarada je odlična!

Vesti

BUTIRA SE ISPLATI! Ovoj vrsti kruške ne mora da se mnogo titra, a zarada je odlična!

Podeli vest

Da voćarska proizvodnja može biti berićetna i uz skromne uslove gajenja dokazao je mladi voćar Marko Karatošić iz sela Kopljari nadomak Aranđelovca

On je svoj zasad kruške sorte butira kako kaže, odgajio skoro na organskom principu a prinos je opravdao ovakav vid proizvodnje.

- To je mali zasad oko 100 stabala, više iz hobija, sa 2-3 prskanja jer je u blizini kuće i osnovnim đubrenjem, mogu slobodno reći da je skoro organska proizvodnja jer je upotreba hemije bila minimalna. Prinos je oko 10 kilograma po stablu, što je uz ovakvu proizvodnju sasvim dovoljno jer su plodovi odličnog kvaliteta - kaže za TopPres Marko Karatošić.

Foto: TopPres

Prema njegovim rečima prodaja se obavlja na domaćem tržištu a cena se kreće od 50 - 80 dinara na veliko.

- Cenu kao i kod ostalih voćnih vrsta određuje ponuda i potražnja, uglavnom zavisi od nakupaca a ne od proizvođača i kvaliteta voća. Ja sam ovogodišnjim prinosom, kvalitetom i cenom zadovoljan jer sam u proizvodnju minimalno uložio. Najbitnije mi je da prodam celokupan rod a cena uvek može biti veća, međutim i ovo je solidno - smatra naš sagovornik.

Karatošić naglašava da iako cena voća varira iz godine u godinu on vidi perspektivu u voćarskoj proizvodnji. Na porodičnom imanju pored zasada kruške gaji i jabuku na pet hektara i šljivu na tri hektara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Šumadinac iz daleka Sveta

pre 3 godine

Bravo mladi zemljače. Svaka čast. Posle kažu da nema leba u Srbiji. Nego, ne može se nigde u Svetu zaraditi i obogatiti preko noći. Ja sam u kasne godine otišao daleko, da prehranim porodicu. Nemam zemlje, imanja u Srbiji da ga obrađujem, dete sam sa asfalta. Ostavio sam porodicu i vrlo dobro sam upoznao život u obećanoj zemlji. Svi pričaju o dobroj zaradi, velikom novcu ovde. Nije baš tako. Da bi se normalno živelo, mora mnogo, mnogo da se radi. Niko ne zna priču o troškovima ovde. Nego, svako ko ima šta da obrađuje treba da radi, pa neka svojim pokolenjima omogući da imaju odskočnu dasku za bolji život.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set