• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.08.2020

22:23

DOŠLO JE VREME NJEGOŠEVE CRNE GORE! Najveća auto-litija kreće iz Beograda do Crne Gore!

Vesti

DOŠLO JE VREME NJEGOŠEVE CRNE GORE! Najveća auto-litija kreće iz Beograda do Crne Gore!

Podeli vest

Auto-litija u znak podrške građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti 23. avgusta kreće iz Beograda i ići će skoro do granice sa Crnom Gorom, najavljuje Željko Čurović, predsednik Saveza Srba iz Crne Gore sa sedištem u Beogradu

Građani će se okupiti 23. avgusta u sedam sati ujutru na parkingu ispred beogradskog Centra "Sava“, a do 13 časova bi trebalo da stignu do manastira Kumanica, koji se nalazi skoro na samoj granici između Srbije i Crne Gore.

Tamo će se okupljenima obratiti episkop Mileševski Atanasije, po čijem se blagoslovu litija i održava, predstavnici zavičajnih udruženja, a organizovan je i kulturni program, rekao je Čurovicć za Sputnjik.

- Naš je cilj da pripomognemo i da damo podršku zaštiti, ne samo Srpske pravoslavne crkve već i zaštiti građanskih prava u Crnoj Gori. Ovog puta su ugrožena građanska prava Srba, sutra mogu biti ugrožena prava drugih naroda ili nacionalnih manjina. Mi stojimo u zaštiti onoga što je ljudsko - objašnjava Čurović.

Foto: Printscreen You Tube

Od manifestacija podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kako kaže Čurović, niko ne treba da se plaši.

- Mislim da je dosta podela na ovim prostorima. Ta floskula o Velikoj Srbiji nema nikakve veze sa nama, a uopšte ni sa Srbima. Mi smo jednokrvna braća, a to što je neko primio drugu veru, ne mora da znači da smo različiti i da nam neko uvek baca kost da nas zavađa. Mi samo hoćemo da uputimo jednu jaku poruku svim građanima Crne Gore, ne samo Srbima. Naravno da nam je na duši i srcu da se obratimo našoj braći, rođacima, komšijama prijateljima Srbima da izađu na izbore jer 30. avgusta jeste ''dan D''. Ako ostane kao što je do sada, sutra će biti ugrožena neka druga grupacija u Crnoj Gori - kaže Čurović za Sputnjik.

Foto: Printscreen You Tube

Tekst potpisa

Onm zbog toga apeluje na sve da na predstojećim izborima glasaju protiv režima, ne samo za srpsku opciju, kako kaže, već da na vlast dođu "normalni ljudi koji c?e pružiti ruku pomirenja, i među Srbima, i među Crnogorcima, i među muslimanima, i među Albancima“.

- Došlo je vreme Njegoševe Crne Gore i Crne Gore Marka Miljanova, a prolazi vreme trgovine nacionalnim i verskim osećanjima i zarad stvaranja atmosfere straha - zaključio je Čurović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Mislite da je prošlo vreme lopova! Lopov nema ni veru ni naciju, on je milogorac!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set