• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2020

11:42

POKAZALI SMO JEDINSTVO I USPELI SMO DA SE ODUPREMO TEŠKOM IZAZOVU! Đerlek o situaciji u Novom Pazaru: Na pola koraka smo od cilja!

Vesti

POKAZALI SMO JEDINSTVO I USPELI SMO DA SE ODUPREMO TEŠKOM IZAZOVU! Đerlek o situaciji u Novom Pazaru: Na pola koraka smo od cilja!

Podeli vest

U novopazarskoj Opštoj bolnici trenutno je smešteno 12 kovid pacijenata, nijedan nije priključen na respirator i svi se nalaze van životne opasnosti, izjavio je za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je od danas na toj funkciji, Mirsad Ðerlek


Ðerlek, doskorašnji koordinator novopazarske regionalne bolnice, rekao je i da tokom noći nije bilo smrtnih ishoda i da se bolnica polako pretvara u nonkovid sistem, dodajući da je "na pola koraka do cilja" da "isprati" i tih 12 pozitivnih pacijenata.


"Uspeli smo da uz pomoć države, zdravstvenih radnika Opšte bolnice, građana, Gradske uprave Novog Pazara, pokažemo jedinstvo i da se odupremo ovom izuzetno teškom izazovu u borbi protiv kovida-19", naveo je Ðerlek.

Foto: Tanjug

On je istakao i da je novopazarska bolnica spremna u slučaju da dođe do novog talasa virusa.

"Pre nekoliko dana smo počeli da oprezno prevodimo bolnicu u nonkovid, vodimo računa o pacijentima koji nisu kovid pacijenti. Otvaramo do kralja nedelje neurološko odeljenje i internistički blok sa svim službama i koronarnom jedinicom. I da se pojavi novi talas, mi smo ostavili 130 mesta koja su u alternativi", kazao je Ðerlek.

Ðerlek je podsetio da je 8. jula bilo čak 100 prijema u bolnici i podvukao da je situacija sada mnogo bolja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set