• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

28.08.2020

13:44

SRBIN IZ AMERIKE ZA 45 MILIONA DINARA KUPIO SELO! Milivoje iz Ivanjice odrešio kesu za rodni kraj

Vesti

SRBIN IZ AMERIKE ZA 45 MILIONA DINARA KUPIO SELO! Milivoje iz Ivanjice odrešio kesu za rodni kraj

Podeli vest

Milivoje Đorđević iz Feniksa u Arizoni, poreklom iz Ivanjice kupio je za 45 miliona dinara turističko naselje „Anđelija Mišić” na Suvoboru, u selu Koštunići koje je palo u stečaj pre više od deset godina.

Preduzeće je kao pravno lice prodato metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda i njihovo poboljšanje tokom postupka, a saglasnost na prodaju danas je dao Odbor poverilaca u Beogradu, u kome većinski udeo ima preduzeće „Jugoimport SDPR”.

Saglasnost je bila neophodna, kako je na prodaji u Privrednom sudu u Čačku nedavno saopštila stečajni upravnik, Gordana Hadžić iz Gornjeg Milanovca, zbog toga što je ponuđena svota manja od 50 odsto procenjene vrednosti.

Foto: rina

 

Ovlašćena agencija „Olimpija” iz Užica, procenila je da likvidaciona vrednost „Anđelije Mišić” iznosi 179,3 miliona dinara ili 1,5 miliona evra. Najvrednija imovina jeste hotel „Milica i Panajota” u izgradnji (102 miliona dinara), a zatim fabrika dzakova (17,8), vila „Suvoborka” (15,4), Etno – kuća (14,5) i restoran „Ravna gora” (5 miliona), dok je vrednost zemljišta u posedu stečajnog dužnika procenjena na 11,9 miliona dinara.

Foto: rina

 

Inače, Đorđević u svom posedu ima lanac od četiri hotela od kojih jedan „Park” u Ivanjici i veliki broj apartmana ali će, ukoliko njegova ponuda bude prihvaćena, morati da uloži višestruko veći iznos kako bi veliko odmaralište bilo spremno da primi posetioce.

Ovo lepo turističko naselje osnovano je 1999. godine ugovorom između našeg „Jugoimport  - Atera” i kompanije „Hajtek difens epe” iz Atine.

Đorđević je, inače, danas kupio i naselje „Prilički kiseljak” u prilikama kod Ivanjice, u stečaju, po ceni od 4,1 miliona dinara. To je saopštio njegov pravni zastupnik Miodrag Aleksić, advokat iz Čačka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set