• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

29.08.2020

11:17

RODITELJI PRED NEMOGUĆOM MISIJOM?! Maloj Lani potrebne su ogromne pare da bi prohodala, GRAĐANI KRUŠEVCA REŠENI DA POMOGNU!

Vesti

RODITELJI PRED NEMOGUĆOM MISIJOM?! Maloj Lani potrebne su ogromne pare da bi prohodala, GRAĐANI KRUŠEVCA REŠENI DA POMOGNU!

Podeli vest

Humanitarna fondacija „Budi human,, u nedelju, 30. avgusta, u Kruševcu organizuje humanitarni bazar za pomoć jednogodišnjoj Lani Jovanović, koja boluje od Spinalne mišićne atrofije tip 1

Svi gradjani Kruševca koji žele i mogu da, bilo donacijom, bilo kupovinom izloženih predmeta na bazaru, pomognu humani gest, koji se organizuje za budućnost ove dovojčice.

Lana Jovanović rođena je 2019. godine sa odličnom ocenom 10/10 i izgledala je kao potpuno zdrava beba. Sa navršenih dva i po meseca roditelji primećuju da Lana ne pomera donje udove, pa nakon pregleda neurologa ostaju  u bolnici gde joj je ustanovljena dijagnoza Spinalna mišićna atrofija tip 1.

Foto: facebook

 

Radi se vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i polako se gube osnovne životne funkcije. Imala je pet meseci kada je primila lek koji stopira njenu bolest, što je on to i uradio – samo ju je zaustavio, a Lana je još uvek nemoćna i samo leži u krevecu.

Međutim, postoji lek koji može da je izleči, ali je jako skup, toliko skup da roditelji mogu samo da sanjaju o tome da sami da prikupe novac. Potrebno je skupiti čak 2 miliona dolara, a uzima se samo jedna doza. Uslov je da to bude pre navršene druge godine života, a Lanini roditelji Aleksandra i Dimitrije strpljivo čine sve što mogu da novac obezbede do Laninog prvog rodjendana, koji je 3. novembra.

Foto: facebook

 

Lanini roditelji nemaju mogućnost da obezbede taj novac pa se Humanitarna fondacija ,,Budi human,, odlučila da brojnim akcijama pokuša da obezbedi deo sredstava za Lanino lečenje . Tim povodom u Kruševcu se i organizuje humanitarno prodajni bazar u Ulici Majke Jugovića pod kruševačkom Bagdalom, u nedelju od 17 do 20 sati, a organizatori poručuju : ,, Dajmo Lani šansu za srećno i zdravo detinjstvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set