• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

09.09.2020

17:50

(FOTO) OAZU MIRA DANIJEL JE PRONAŠAO NA DEDOVINI: Gradsku vrevu Pariza, zamenio za spokoj vlaškog imanja i ZA TO IMA JAK RAZLOG!

Vesti

(FOTO) OAZU MIRA DANIJEL JE PRONAŠAO NA DEDOVINI: Gradsku vrevu Pariza, zamenio za spokoj vlaškog imanja i ZA TO IMA JAK RAZLOG!

Podeli vest

Svakog koga put nanese da poseti prirodne lepote Opštine Majdanpe, ne može a da ne zastane pored imanja porodice Bumbešević u ataru zaseoka Blizna

Sedam hektara zemlje na kojoj se nalazi stara kuća od drveta i opeke, kraj nje još mnogo detalja napravljenih u etno stilu, smešteno nadomak guste šume, pored kojeg protiče bistar potok u kojem se zatiče nesvakidašnji prizor, zaustavlja svakog posetioca. 

Kamene skulpturice, ručno naslagane u sred potoka, bez ikakvog veziva, nalik na ostatke nekog manjeg lokaliteta iz rimskg doba, nastalo je iz mašte momka, koji svoje slobodne trenutke ne provodi kao ostali njegovih godina.

Foto: V.J.

 

Danijel Bumbešević (31) iz Majdanpeka je gradsku vrevu, kafiće i klubove mesecima već zamenio mirnim životom na svojoj dedovini u kojoj kako i sam kaže oseća mir i spokoj . Osluškujući prirodu i njene zvuke, koje ponekad remeti muzika koju ovaj momak povremeno poželi da čuje u svojim razmišljanjima vrativši se na trenutke u civilizacijske tokove života.

- Mnogo vremena provodim ovde. Povremeno odlazim i u Pariz, imam i svoju građevinsku firmu , ali svaki trenutak koristim da pobegnem ovde, gde se osećam najlepše i najsmirenije. Ne remete me priče o koroni ne razmišljam o problemima . Trenutno sam tri meseca svakodnevno na svom imanju, uživam i pravim ove skulpturice u potoku od kamena, koje turisti redovno slikaju, kada obilaze ove predele.

Foto: V.J.

 

To im je jako zanimljivo jer ih pravim samo od naslaganog kamena. Zanimljiva je i moja stara kuća koju sam nasledio od babe i dede, baš ovakva kakva je, mami poglede i pažnju i uopšte celo ovo imanje koje se nalazi na prelepom mestu. To je i razlog koji me je naterao na razmišljanje da uskoro realizujem neke planova vezane baš za ovo mesto, jer su u blizini turističke destinacije koje posebno ove godine obilazi jako puno turista iz svih krajeva.

Na prvom mestu mi je da obnovim porodičnu kuću, koja će da zadrži stari arhaični stil. Obložiću je blatom, urediću je kako spolja tako i iznutra i zadržaće svoj autentičan izgled kaže, Danijel koji ovde bukvalno uživa u svoj samoći koja verujemo neće biti zadugo. Trenutno je neoženjen, ali nikada se ne zna, kaže ovaj momak sa zagonentnim smeškom u razgovoru sa nama.

Foto: V.J.

 

S obzirom na to, da ovo mesto sve više privlači pažnju turista, koji uvek požele da slikaju njegovo ručno umeće od kamena i obiđu i fotografišu staru porodičnu kuću i imanje jedne vlaške porodice, ovaj mladić je došao do zanimljive ideje. 

On želi da uskoro na svom imanju otvori improvizovani restoran u etno stilu na otvorenom, sa čuvenim vlaskim plašintama, kako ovde nazivaju najtraženji specijaltitet ovoga kraja, palačinke sa sirom.

Foto: V.J.

 

Tu bi se našli i osvežavajući napitci za svakog ko u obilasku poželi da se odmori i predahne u prirodnom ambijentu koji se retko gde može videti i doživeti. Iskreno se nadamo da će u svojim težnjama i istrajati.

 

(VIDEO) MISTERIJA VALJE PRERAST: Zašto je u legendama pominju kao čudo prirode i tajno mesto magijskih rituala i ZAKOPANE RIZNICE ZLATA, PROČITAJTE OVDE




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set