• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

17.09.2020

16:05

(VIDEO) POSLE POŽARA TOPIONICA NA REMONTU: Počela rekonstrukcija opreme ZA SKUPLJANJE PRAŠINE I DIMNIH GASOVA!

Vesti

(VIDEO) POSLE POŽARA TOPIONICA NA REMONTU: Počela rekonstrukcija opreme ZA SKUPLJANJE PRAŠINE I DIMNIH GASOVA!

Podeli vest

Sinoć u večernjim satima u Topionici Kompanije Zi Đin Copper doo Bor izbio je požar u kome srećom nije bilo povređenih

Koji je uzrok i visina štete u pitanju za sada još uvek nije poznato. Prema inforacijama do kojih smo došli, požarom je zahvaćen cevovod koji sprovodi gasove od Topionice do Fabrike sumporne kiseline.

U lokalizovanju požara učestvovala je borska spasilačko vatrogasna jedinica, i kako ističu očevici ovog događaja, neprijatan miris izgorele plastike širio se gotovo svim delovima Bora.

Komapanija Zi Đin je donela odliku da obustavi rad Topionice i odmah započene neophodan remont, koji je inače bio planom predviđen za novembar mesec.

Inače, proteklih dana je takođe došlo do kvara na opremi koji je doveo do povećanje dimnih gasova i štetnih materija što je uticalo na kvalitet vazduha u Boru.

Građani Bora zakazali su za subotu 19. septembar u 10 sati ispred Kapije gada protestno okupljanje kako bi ukazali na veliki problem koji ih godinama muči- Iz tog razloga u cilju pojašnjenja novonastalog problema, poslovodstvo Komapanije Zi Đin izdalo je saopštenje u kojem iskazuju žaljenje zbog nastale nepredvidive situacije.

-,, Posle ispitivanja, potvrđeno je da su uzroci prekoračenja ozbiljna oštećenja već uveliko zastarele opreme za skupljanje prašine i dimnih gasova, kao i sistema za odsumporavanje, što dovodi do povećanja prelivanja domnih gasova, navodi u saopštenju između ostalog Kineska kompanije Zi Đin.

U ovoj kompaniji ističu da se ,,izuzetno obraća pažnja i pridaje značaj zaštiti životne sredine,, pored toga sto je prekomerena emisija dimnih gasova već dugogodišnji nasleđeni problem s obzirom na to da je pre preuzimanja RTB Bor od strane Kineske Kompanije ovaj problem već
bio prisutan, što se svakako štetno odrazilo na život građana na ovom prostoru.

Upravo je to bio glavni razlog da se prioritet u daljem radu stavi na ulaganja u Topionicu za čije potrebe su planirana sredstva u visini od 265 miliona evra stoji u saopštenju Komapanije Zi Đin u Boru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set