• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

20.09.2020

17:34

(FOTO) PONOVILI SE REKORDERI DANA LUDAJE: Magistar fitofarmacije magistrirao „debeljuce“, kikindski Ginisovac sa najdužom „dugajlijom“

Vesti

(FOTO) PONOVILI SE REKORDERI DANA LUDAJE: Magistar fitofarmacije magistrirao „debeljuce“, kikindski Ginisovac sa najdužom „dugajlijom“

Podeli vest

Dušan Jankov iz Čuruga, četvorostruki pobednik „Dana ludaje“ u Kikindi, i ove godine je poneo šampionsku titulu sa bundevom teškom preko pola tone, tačnije 588, 5 kilograma

Ovaj magistar fitofarmacije tako je pokazao da je magistrirao i najteže tikve, dok je Ginisov rekorder iz Kikinde. Goran Lazić pobedio sa „dugajlijom“ od 312 centimetara.

Rekorderi 35. „Dana ludaje“ u Kikindi nisu uspeli da nadmaše sebe i potuku prošlogodišnje rezultate
od 639, 5 kilograma, odnosno 366 centimetara, ali su i ovogodišnjim rezultatom zadovoljni.

Foto: V.N.

 

- Uvek se očekuju bolji rezultati, ali moram priznati da smo se trudili da damo sve od sebe i zadovoljan sam. Bundeva je po svojim gabaritima bila kao i ona od prošle godine, ali očito da je zbog manjka gustine mesa ili tanje debljine otišla u minus i par desetina kila je lakša od očekivane.

Za vrhunski rezultat potrebno je vrhunsko seme koje se uglavnom nabavlja po inostranstvu ili na prijateljskoj bazi, ali zna se kakva setva, takva je žetva. U 50 odsto slučajeva presudna je dobra genetika.

Foto: V.N.

Dušan Jankov

Do sada sam zapostavljao uzgajanje dugih tikvi, pa ću se tome posvetiti narednih godina. Najverovatnije da sledeće godine neću učestvovati na takmičenju, pravim pauzu-najavio je neprikosnoveni šampion manifestacije Dušan Jankov.

Dok je prošle godine postavio novi svetski rekord u Mozirju kod Ljubljane sa tikvom dugom
neverovatnih 395, 4 centimetara, Ginisovac iz Kikinde Goran Lazić odnegovao je sada malo kraću
šampionku od 312 centimetara, ali dovoljno dugu da pobedi i drugi put na „Danima ludaje“.

- Ovo je druga godina kako se takmičim i počeo sam sa pobednicama. Prošle godine na ovoj manifestaciji pobedio sam sa ludajom dužom za 54 cenimetara od sadašnje, ali se ne žalim, nije loše ni sada.

Foto: V.N.

 

Pobednička bundeva je dostigla 312 centimetara i bukvalno se izvukla za poslednje tri nedelje pred takmičenje-kaže Lazić. Pored dobrog semena, za vrhunske rezultate potrebni su povoljni vremenski uslovi, navodnjavanje, stalno nadgledanje, negovanje i adekvatna zaštita i to skoro osam meseci.

Na jubilarnim 35. „Danima ludaje“ takmičilo se sedam „teškašica“ i devet „dugajlija“. Pobednici su nagrađeni sa po 100 hiljada dinara u obe kategorije, dok je Goran Lazić kući odneo i treću nagradu za najtežu ludaju i dodatnih 40 hiljada dinara. Drugoplasiranima je pripalo po 60 hiljada dinara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set