• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

22.09.2020

10:09

KRUŠEVLJANIMA IZLOŽBA KAO UPOZORENJE: Sabrane fotografije teških saobraćajnih nesreća, OPOMINJUĆA PORUKA VOZAČIMA

Vesti

KRUŠEVLJANIMA IZLOŽBA KAO UPOZORENJE: Sabrane fotografije teških saobraćajnih nesreća, OPOMINJUĆA PORUKA VOZAČIMA

Podeli vest

Kruševljani su ovih dana bili u prilici da u okviru Evropske nedelje mobilnosti vide epilog teških saobraćajnih udesa sa najtežim, smrtnim ishodima.

Izložba havarisanih, smskanih vozila na putevima, pripremljena je saradnjom Policijske uprave Kruševac, Gradske uprave, Saveta za bezbednost saobraćaja i AMSS. 

- Veoma je važno pravilno pripremiti od ranih koraka sve učesnike u saobraćaju i prikazati im sve što se, na žalost, može očekivati prilikom udesa- kaže major policije Novica Cvetković,  objašnjavajući razloge pripremanja ovakve izložbe.

Foto: infokg.rs

 

Izložba je izazvala veliko interesovanje i razmišljanja organizatora da se ponovi u sredinama gde je to potrebno. Tim više, što je reč o vozilima koja su učestvovala u saobraćajnim nesrećama sa najtežim posledicama. Opomena vozačima u saobraćaju.

Saobraćajna policija Kruševca je za poslednjih osam meseci otkrila preko 3.600 prekršaja brzine, preko 3. 500 prekršaja nekorišćenja pojaseva i preko 700 vozača pod dejstvom alkohola. Na putevima oko Kruševca prošle godine poginulo je 18, a ove godine 7 lica.

Preliminarni podaci Agencije za bezbednost saobraćaja pokazuju da je u Srbiji od početka godine do 11. avgusta u saobraćajnim nesrećama stradala 281 osoba.

Foto: RINA

 

Najveći broj udesa dogodio se na ulicama u naseljima, a najviše stradalih bilo je na državnim putevima. Ono što posebno brine jesu uzroci saobraćajnih nezgoda.

Naime, i dalje se najviše gine zbog neprilagođene brzine. Tačnije, jedna trećina svih poginulih je život izgubila u udesima izazvanim tim faktorom. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola poginulo je 14 odsto žrtava, dok je propust pešaka bila uzrok smrti u 5 odsto slučajeva. Taj broj se, nažalost, do danas uvećao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set