• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Barjaktarević

22.09.2020

11:57

ČARAPANI ZA KORONU NE MARE: U Kruševcu vašar održan uz epidemiološke mere, ALI SAMO DOK NE PROĐU REDARI

Vesti

ČARAPANI ZA KORONU NE MARE: U Kruševcu vašar održan uz epidemiološke mere, ALI SAMO DOK NE PROĐU REDARI

Podeli vest

Zbog epidemiološke situacije prvi u ovoj godini, a po kalendaru poslednji Malogospojinski vašar u Kruševcu održan je pored Starog aerodroma i Kvantaške pijace

Preventivne mere protiv epidemiolkog virusa poštovane su uglavnom u prepodnevnim satima, dok su redari obilazili tezgaroše.

Neupućenim namernicima, a takvih je bilo, deljene su zaštitne maske, kao što su uglavnom prodavci i zakupci tezgi morali da ih nose, a to ga su se u najvećem broju slučajeva uglavnom propisno pridržavali, ali samo u prepodnevnim satima.

Foto: R.B.

 

Redari na ulazu vašara vodili su računa da se ne stvaraju gužve, kao i da rastojanje izmedju posetilaca bude dva metra. Na tom rastojanju su bile poredjane i tezge zakupaca, a na više mesta u Aerodromskoj ulici, centru vašara, bila su izložena sredstva za dezinfekciju ruku.

Izričito su na vašaru u Kruševcu od strane organizatora bila zabranjena okupljanja ispod šatora, prodaja hrane koja nije u ambalaži, a zabranjeno je i točenje pića na ulici.

Takodje, bilo je zabranjeno i veće okupljanje u kafanama u blizini vašara, odnosno da u jednom ugostiteljskom objektu ne sme da bude više od 30 posetilaca. Sprovodjenje ovih mera kontrolisala je Republička sanitarna inspekcija.

Foto: R.B.

 

U popodnevnoim satima, pak, mali je broj onih koji su nosil zaštitne maske. Na većem broju zakupnih tezgi, primetili smo, retko je ko imao zaštitnu masku. Kao da je sa redarima, koje nismo primetili popodne, prošlaa i opasnost od epidemiološke zaraze.

Bilo kako bilo, na vašaru, kao svuda i uvek svega i svačega, od igle do lokomotive, a cene su malo prilagođenije i trgovcima i kupcima, samo što je svima falila glasna muzika.

Po tradicionalnom običaju Čarapani se sa vašara razilaze sa zalaskom sunca, ali se kući na vraćaju praznih ruku. Svako je po nešto, pa makar to bila i najmanja sitnica, poneo usput.

- Sigurno sam nešto poneo kući, pa makar to bio i virus korone. Ako ga ja nisam poneo, onda je to moj komšija, ili drugi koji ne nose zaštitne maske - reče u šali ili zbilji i nasmeja se jedan od kruševačkih vašarija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set