• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

22.09.2020

15:49

MILAN ĆE RADIJE U ZATVOR NEGO DA PLATI KAZNU! Potrošio je silne pare da dokaže nevinost, na operisani stomak NIJE MOGAO DA VEŽE POJAS!

Vesti

MILAN ĆE RADIJE U ZATVOR NEGO DA PLATI KAZNU! Potrošio je silne pare da dokaže nevinost, na operisani stomak NIJE MOGAO DA VEŽE POJAS!

Podeli vest

Milan Cvetković iz Prokuplja rešio je da odsluži zatvorsku kaznu od deset dana, jer nije hteo da plati saobraćajni prekršaj, za koji kaže da nije kriv

Njemu je pisana prekršajna prijava jer je vozio bez pojasa, ali je od strane lekara koji ga je ranije operisao dobio potvrdu da mu pojas smeta.

Kako kaže, par meseci se preganjao, sa prekršajnim sudovima u Merošini i Nišu, dostavljao
dokumentaciju za koju su mu rekli da mora da ima i na kraju potrošio tri puta više novca samo na
gorivo, nego što je bila propisana kazna.

- Neću da platim, jer nisam kriv i radije ću u zatvor. Prosto kada znate da ste nepravedno osuđeni, ili šta ne, borite se da dokažete svoju nevinost- kaže Cvetković.

Foto: LJ.S.

 

Njegova noćna mora započela je krajem februara ove godine, nakon što je operisao pupčanu kilu.

- Pustili su me ranije iz prokupačke bolnice, jer su je spremali za kovid i tog dana mi nisu dali ni knjižicu, ni otpusnu listu. To je bilo 12. Marta. Pošto su mi bili potrebni neki lekovi, maske irukavice, a u Prokuplju ih nije bilo, krenuo sam za Niš i u Merošini su me zaustavili i pitali zašto nisam vezao pojas.

Foto: LJ.S.

 

Lepo sam im objasnio da ne mogu da vozim sa isečenim stomakom, podigao duksericu da im
pokažem i videli su ranu i konce i objasnio im da bi pojas mogao da mi povredi ranu, kao i da mi je
lekar koji me je operisao rekao da ne smem da se vezujem priča Cvetković.

On dodaje da je na licu mesta pozvao doktora da on objasni situaciju saobraćajnim policajcima.

- Sve su saslušali, rekli da mora da pišu, ali da sutra donesem potvrdu i da će da se stornira
prijava. Kada sam sutradan došao sa potvrdom, samo su me otkačili- dodaje naš sagovornik.

Foto: LJ.S.

 

I onda počinje njegova sudska borba. Kako nije platio kaznu, a Prekršajni sud u Merošini je potvrdio, iako je Cvetković i njima dostavio dokaz iz prokupačke bolnice, nastavio je sa žalbom Prekršajnom sudu u Nišu.

Te žalbe trajale su par meseci, baš u vreme pandemije kovida 19 i nedavno su konačno završene, a sve se odnose na to da on mora da plati kaznu, odnosno ide u zatvor, jer je u međuvremenu prošao rok za novčanu kaznu.

- Da sam kriv, da stvarno nisam vezao pojas iz čistog hira, lepo bih platio, ali ja nisam kriv i to svi kažu. Ipak, moram u zatvor- završava Cvetković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set